פסיקת שכר טרחה

  • למי ייפסק שכ"ט במקרה הזה
    בעילום שם | 12/04/2010 04:45

    כאשר מגישים תביעה לבימ"ש, ללא הודעה מוקדמת מעו"ד לנתבע, לא בשביל פיצוי כספי אלא בשביל למנוע פעולה מזיקה של אדם , למשל, הוצאת ספר שיש בו סיפור מורכב של בחורה שנאנסה אומנם בעילום שם אבל מי שמכיר את המפרסם יודע שמדובר בבחורה המסויימת וברגע שיקראו את הספר יגלו עליה הרבה דברים מחייה האישיים וכן את פרטי האונס וזה כולל חשיפה של עניינים אישיים ואינטימיים לצורך חשיפת המקרה שבטח לא ניתן לדעת על כך ללא חשיפתו בספר, ובימ"ש פוסק לטובת הבחורה, על מי חל תשלום שכ"ט עו"ד שמייצג את הבחורה? אם תשובתך תהיה שזה חל על התובעת, האם כאשר תהיה הודעה מוקדמת זה לא יחול על התובעת? כל השאלה מתייחסת לשלב שלא יצא הספר אלא רק ידוע על תכנון כזה.

    • פסיקת שכר טרחה
      עו"ד גיל קראוס | 13/04/2010 17:50

      ערב טוב, אם בית המשפט פוסק לטובת צד מסוים, הוא במקרים רבים יפסוק גם שכר טרחה לטובת אותו צד, קרי במקרה שלך על הנתבע. יכול גם להיווצר מצב שבו בית המשפט יקבע שכל צד בהוצאותיו, אם הוא סבור שזה האיזון הראוי.