התיישנות תביעת מטרד

  • התישנות
    צחי | 07/02/2010 20:02

    המזגן של שכני רועש, הבחנתי במזגן וברעש רק לפני שנה וחצי, בקשתי ממנו להעתיק את המזגן למיקום אחר מכוון שהמזגן הותקן בצורה לא חוקית, אך שכני טוען שמכוון שהוא התקין את המזגן לפני 17 שנה חלה התישנות . אני גר בבנין 14 שנה להלן נוסח החוק " התקופה שבה מתיישנת תביעה שלא הוגשה עליה תובענה (להלן - תקופת ההתיישנות) היא - (1) בשאינו מקרקעין - שבע שנים; (2) במקרקעין - חמש-עשרה שנה; ואם נרשמו בספרי האחוזה לאחר סידור זכות קנין לפי פקודת הקרקעות (סידור זכות הקנין) - עשרים וחמש שנה. 1. איך אני בודק אם נרשם בספרי האחוזה? 2. האם חלה התישנות מאחר ונודע לי לפני שנה וחצי, ואני גר 14 שנה בבנין? תודה

    • התיישנות תביעת מטרד
      עו"ד יקי רנד | 08/02/2010 16:04

      מדוע נודע לך רק לפני שנה וחצי, על קיומו של המזגן ודבר הרעש,לאחר תקופת מגורים בת 14 שנה בבנין ? במידה וכוונתך כי רק לפני שנה וחצי החל הרעש, ותוכל להוכיח זאת, הרי שאין כאן התיישנות. ברמה העקרונית, תקופת ההתישנות הרלוונטית לענינך הנה בת שבע שנים, מהיום בו נולדה עילת התובענה. קיימת מחלוקת בפסיקה, מהו מועד תחילת מירוץ ההתישנות, במקרה של מטרד נמשך, אולם בכל מקרה, במידה ותוכיח כאמור, כי המטרד נוצר מבחינתך, רק לפני שנה וחי, הרי שתביעתך לא התיישנה. ספרי האחוזה אינם רלוונטים לעניינך.

      • תודה לתשובתך
        צחי | 09/02/2010 06:55

        וכמה זמן יש התישנות על התקנת מזגן בקיר החיצוני המשותף בבית משותף? כלומר לאחר כמה זמן מיום התקנת המזגן לא ניתן לערער על מיקומו? תודה רבה