קיזוז הוצאות במסלול המשולב

  • הוצאות מוכרות במסוי שכר דירה למגורים
    אליזבט | 28/03/2011 19:18

    שאלתי לגבי המסלול המשולב (פטור+רגיל) במיסוי על שכר דירה. האם ניתן לקזז הוצאות שיפוץ בבניין כגון חדר המדרגות וצבע וכן הוצאות ביטוח מבנה עבור הדירה המושכרת? אם כן כיצד עלי לחשב את הקיזוז?

    • קיזוז הוצאות במסלול המשולב
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 31/03/2011 14:07

      ראשית יש להבחין בין הוצאה שוטפת להונית. ביטוח הוא שוטף, שיפוץ מדרגות, תלוי האם רק צבע או שיפוץ יסודי, ואז מדובר בהוצאה הונית הזכאית לפחת. לגבי גובה ההוצאה שתוכר, היא תעמוד על אחוז השכ"ד החייב מכלל השכ"ד. (לתשומת ליבך חלק מפקידי השומה לא מכירים כלום, אל תוותרי) בברכה עו"ד, (רו"ח) פוגל יצחק מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה רבה על תשובתך ובקשה להבהרה
        אליזבט | 31/03/2011 16:40

        מדובר בהוצאות שוטפות של הבית המשותף והדירה (ביטוח). האם במילוי הדוח  השנתי אני זו שאמורה לחשב את אחוז שכ"ד החייב ולהוריד מהסכום החייב את ההוצאות המשוקללות, או לא להוריד כלל ולהגיש את המסמכים בציון שאלה הן ההוצאות? תודה מראש.