נסה בפורום צרכנות, פורום מיסים אינו עוסק בארנונה

  • החזר/ערעור ארנונה או השבה
    נינומימי | 28/02/2011 20:31

    שלום לעורכי דין, אני בעל עסק וברצוני להגיש ערעור ו/או לקבל החזר מהעירייה על תשלום ארנונה בשל סיווג שגוי שנעשה לי בדיעבד, לכן רציתי לדעת כמה זמן אני יכול לחזור ולתבוע השבה? האם זה נכון שניתן לקבל החזר מס רק עד לשנת המס הנוכחית או שלא יותר משנה אחורה? בענייני, מבדיקה שביצעתי, גיליתי שהעירייה טעתה בסיווג הנכס וגביית המס שנים לאחור באופן ברור ועל כן מעניין אותי האם אני זכאי להשבה עד שנה אחורה או עד 90 יום אחורה לשנת המס או שאני יכול לתבוע להשבה עד 7 שנים אחורה? פשוט ניסיתי למצוא באינטרנט ובפקודת העיריות מה היא ההתיישנות על השבת ארנונה בעבור העסק כאשר ברור מאליו שהעירייה טעתה בסיווג הנכס וחייבה ביתר כשאני נחשב כבית מלאכה ולא נותן שירותים. האם בסופו של יום אני יכול לחזור רק עד שנה אחורה או רק עד שנת 2011 ומכאן ואילך בלבד? תודה

    • נסה בפורום צרכנות, פורום מיסים אינו עוסק בארנונה  לת
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/03/2011 12:51

    • תשובה מעו"ד שי ויסבוך
      shaiw | 02/03/2011 14:08

      אמנם, מאחר והייתה נתונה לך האפשרות להגיש השגה וערר בכל שנת כספים כנגד הסיווג של הנכס, אזי תקיפת החיובים בדרך זו יכולה להוביל רק לתיקון מעתה והלאה (אלא אם כן מסיבה כלשהי לא קיבלת דרישות תשלום לאורך השנים).עם זאת, פתוחה הדרך להגיש תביעת השבה מכח דיני הנזיקין דיני עשיית עושר ולא במשפט וכיוצ"ב, כאשר יש הלכות המאשרות הליכה בדרך זו, ויש הלכות אחרות אשר קובעות שלא ניתן ללכת בדרך זו, ועל-כן ביהמ"ש יבדוק את המקרה הספציפי שלפניו ויכריע. ההתיישנות היא ההתיישנות הרגילה - 7 שנים, אך בנסיבות מסויימות ניתן לקבל יותר.שי ויסבוך, עו"ד