עסקאות מרובות

  • פטור ממס שבח
    אלכס | 27/02/2011 11:27

    הדירה הראשונה נקנתה בשנת 2006. הדירה השניה נרכשה בשותפות חצי חצי עם אחותי בשנת 2008.באוגוסט שנת 2010 העברתי את הזכויות של החצי שלי עבור הדירה שנקנתה בשנת 2008 ללא תמורה לאחותי. בספטמבר שנת 2010 קניתי דירה נוספת שעליה שילמתי מס רכישה מופחת ודחייה עד שנת 2013 על מנת שיהיה לי זמן למכור את הדירה שברשותי ולא לשלם מס רכישה מוגדל. האם עליי למכור את הדירה שברשותי עד אוגוסט שנת 2011 אחרת אשלם עליה מס שבח?

    • עסקאות מרובות
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/03/2011 12:57

      אתה נחשב כבעל יותר מדירה אחת. העברה לאחותך היוותה ניצול פטור, ולכן אינך זכאי לפטור נוסף עד שיעברו 4 שנים מאותו מועד, וזאת לפי החוק הרגיל. לאחרונה חוקקה הוראת שעה המעניקה עד שני פטורים נוספים ממס שבח, ולאור הדקויות, הייתי מציע שתלך ליעוץ מקצועי בעניין, למנוע מצב בו תחוייב במס שבח על מכירת הדירה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים