מס על שכירות

  • מס על השכרת בית לגן ילדים
    רון | 01/11/2010 15:17

    שלום, ברשותי בית פרטי ואני מעוניין להשכיר אותו לגן ילדים, במידה ואני רוצה שהסכום שאני אקבל יהיה 13000 ש"ח לחודש כמה אצטרך לשלם מס, מע"מ, וכל ההוצ' הנלוות להשכרה לעסק, כמו כן איך אפשר למזער הוצ' המס, אם זה ע"י מגורים של השוכרים בעסק ואז הסבת חלק מהבית למגורים וחלק לעסק, אשמח לתשובה, תודה מראש.

    • מס על שכירות
      סלי אילון, רו"ח | 01/11/2010 16:40

      מעמ לא תצטרך לשלם - הוא חל על השוכר. מס הכנסה - קח בחשבון מינימום 30% ומכסימום 46%, תלוי בהכנסות נוספות שלך. מזעור הוצאות המס - במקרה שתיארת ישנן דרכים למזער את המס באופן חוקי. פנה ליעוץ.

      • ומה עם ביטוח לאומי? הלכתי לרואה חשבון
        רון | 01/11/2010 17:27

        מה עם ביטוח לאומי? צריך לשלם על השכירות? הלכתי לרואה חשבון, מדובר בהכנסה של 6000 ש"ח מהשכרת דירות למגורים ועוד קצבת שארים, רואה החשבון חישב ואמר שיחד עם השכירות של 13000 להשכרת גן אני אצטרך לשלם מס של 44%, זה הגיוני?

        • הכנסה משכירות
          סלי אילון, רו"ח | 01/11/2010 20:05

          האם מסרת לרואה החשבון את כל הנתונים האלו: כמה עלה לך הבניין? מתי נרכש? האם נלקחה הלוואה לרכישתו? באיזו ריבית? האם רואה החשבון שאל אותן בכלל? כל השאלות האלו מיועדות לחשב את המס על השכירות. על פניו, אמורים להיות מותרים לך המון ניכויים (פחת, ריבית ומימון, מתווך וכו') שאמורים להקטין דראסטית את ההכנסה החייבת ולכן את המס. אין אפשרות לתת לך תשובה ללא חישוב מדוייק

          • הוא לא שאל את השאלות האלו
            רון | 01/11/2010 20:34

            הבית נבנה על ידנו, ללא תיווך או משכנתא, לפני כ 20 שנה, אני אנסה לרכז את הנתונים: 1)בעלת הבית בת 52, אלמנה, עם 2 ילדים גדולים (מעל 18). 2)בעלת הבית לא עובדת, ההכנסות שלה הן קצבת שארים+6000 ש"ח הכנסות משכירות למגורים. 3)הבית נבנה על ידה לפני 20 שנה, ללא תיווך, ללא משכנתא, ללא ריבית, מדובר בבית פרטי. 4)היא דורשת על השכרת הבית לגן ילדים 13000 ש"ח. כמה מס היא תצטרך לשלם עבור השכרת הבית לגן בנתונים הללו? רואה החשבון שהלכנו אליו אמר 45%, שזה יוצא סכום מטורף. תודה מראש.

            • מס שכירות
              סלי אילון, רו"ח | 01/11/2010 21:00

              גש לרו"ח שיכין לך חישוב.

              • ניגשנו אבל הוא הגיע ל 45%, זה הגיוני?
                רון | 01/11/2010 21:32

                הוא לא שאל על הקטע של הפחות שציינת.

                • אני מניח שסלי התכוון לרו"ח מומחה למיסוי  לת
                  יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/11/2010 21:54

                  • הלכתי, השאלה אם הוא לא עשה עבודה מספיק טובה
                    רון | 02/11/2010 10:34

                    ואולי יש דרך להוריד את המיסוי, מיסוי של 45% נראה לך סביר במקרה הזה? ואם לא באיזה סדר גודל זה אמור להיות?

                    • הכנסה פאסיבית בביטוח לאומי
                      ep-tax-adviser | 03/11/2010 14:47

                      היות ומדובר על הכנסות פאסיביות משמע שעד כ-24,000 יש פטור מדמי ביטוח והחל מסכום זה חייב לפי מדרגות: על ה-34,000 הראשונים 3.49% כל מה שמעל 12%. כמו שאמרו לך המס המינימלי כאן (לפחות עד גיל 60) הוא 30% על השכרת נכס בית. הייתי אומר שתסמוך קצת על רואה החשבון, הוא שם לא יום ולא יומיים, אחרת לא היה מקבל הסמכה לכך. יוצא סביב 45% היות ובמס הכנסה יש מס שולי שרק מתחיל ב-30% ונגמר ב-45%. לעניין ההכנסה ממגורים תלוי באיזה מסלול בוחרים (פטור, הכנסותVSהוצאות, 10% מס סופי). אם אתה רוצה עוד חוות דעת גש לייעוץ אצל רואה חשבון/יועץ מס מוסמך. בברכה, איתם פינטו - יועץ מס