עבודה נוספת - הרצאות

  • שכר אומנים
    רעות | 28/10/2010 20:00

    שלום - אני שכירה כמורה ובמבצעת תיאום מש כדת וכדין , כעת ברצוני להרצות באופן פרטי במתנ"ס, ולא בא לי להתעסק עם פתיחת תיק של עוסק פטור, אמרו לי שיש מושג כזה שנקרא ש"שכר אומנים" - ואז אני עושה תיאום מס כולל השכר שחי כשכירה, מבקשת לדעת מה קורה עם המ"עמ ? ומה מומלץ לעשות ? ,תודה,רעות

    • עבודה נוספת - הרצאות
      סלי אילון, רו"ח | 29/10/2010 12:04

      יש להבחין בין שני אלו: לצורך מס ערך מוסף - ניתן להטיל את חובת תשלום המס על המשלם, ואין צורך לפתוח תיק עוסק פטור במע"מ. לצורך מס הכנסה, צריך וכדאי להגיש דוח בסוף שנה, אולם ניתן להימנע מניהול ספרים שוטפים במהלך השנה. גשי לרואה חשבון שיטפל בך.