כונס נכסים

  • דיווח למיסוי מקרקעין על ידי כונס נכסים
    אפי | 28/10/2010 18:33

    האם כונס הנכסים בעת דיווח לרשויות מיסוי המקרקעין על מכירת הנכס שבכינוס (מגרש/דירה) מחוייב להכין שומה עצמית ולאתר את כל המידע הדרוש לצורך הפחתת המס, או שמא רשאי הוא להגיש שומה רגילה ושרשויות מיסוי המקרקעין יערכו אותה?

    • כונס נכסים
      סלי אילון, רו"ח | 29/10/2010 12:11

      הכונס יכול להגיש כך או כך. יחד עם זאת: - כדאי לכונס לפנות למשרד עורכי דין המתמחה בזה ולהיעזר בשירותיו, זה יכול להיות כל עו"ד המתמחה במיסוי מקרקעין. - חוק ההסדרים שעבר בקריאה ראשונה עומד לשנות את הכללים ולקבוע חובת דיווח מפורטת תוך 25 יום.