בשורה טובה ובשורה רעה

  • חישוב מס שבח
    אמיר | 24/10/2010 22:59

    שלום לכולם,אבקש את עזרתכם בחישוב מס השבח שעליי לשלם לפי הנתונים הבאים בהנחה והדירה תימכר מיידית ובהנחה ואינני זכאי לפטורים.דירה נרכשה ב-24/9/2010 בעלות 1,100,000 ש"חהוצאות: 40,000 ש"ח תיווך10,000 ש"ח עו"ד130,000 ש"ח שיפוץ5,500 ש"ח מס רכישהתודה מראש.

    • בשורה טובה ובשורה רעה
      סלי אילון, רו"ח | 25/10/2010 08:57

      יש לי שתי בשורות בשבילך. הטובה - לפי הנתונים שנתת יש סיכוי סביר לפטור ממס שבח!! הרעה - אם תקבל את הפטור, זה מהסיבה שהעסקה תמוסה במס הכנסה כעסק או כעסקת אקראי בעלת אופי מסחרי, ואז אתה באמת הסתבכת כי תיאלץ לשלם מעמ 16%, מס הכנסה (נניח 45%) וביטוח לאומי, בקיצור - לא ישאר לך כלום כמעט. גש מיד לקבל יעוץ !!

      • חישוב מס שבח
        אמיר | 25/10/2010 14:27

         תודה רבה על התשובה. אכן התייעצתי עם שני רו"ח ועו"ד מתחום הנדל"ן אשר כולם אמרו לי שבמידה ולא השתמשתי בפטור המזכה ב-4 שנים האחרונות אזי אני פטור לחלוטין ממס השבח בעסקה. אשמח אם תוכל לפרט את כוונתך ש"העסקה תמוסה במס הכנסה כעסק או כעסקת אקראי בעלת אופי מסחרי".

        • עסקת אקראי בעלת אופי מסחרי
          סיוון | 25/10/2010 14:41

          שלום, אני מניח שסלי מתכוון לכלל האצבע הידוע שלו: האם נסיבות המקרה מראות כי הנישום בא "לעשות מכה". קניית דירה על מנת למכור אותה מיידית ו"לעשות מכה", יכול ותחוייב במס כהכנסה מעסק, כאשר נסיבות המקרה מצביעות על כך שמדובר ב"סיבוב"- אינדיקטורים כמו תדירות, משך ההחזקה בדירה, בקיאות ומומחיות, מנגנון עסקי וכדומה. כך שפקיד השומה יוכל לנסות לטעון לעסקת אקראי בעלת אופי מסחרי. יהיה עלייך להראות שלא רכשת את הדירה בכוונה מסחרית