עוסק פטור - כדאיות

  • עזרה לגבי מע"מ
    עומר | 17/09/2010 23:05

    אני מבקש ל קבל עזרה אני עסק שהכנסות השנתיות שלי הם 70 אלף שקל בשנה . אני רשום כעוסק פטור 1.האם משתלם לי יותר להיות עוסק מורשה או עוסק פטור ?. 2. באיזה מצב אני הרוויח יותר.? לצערי כל לקוחותי הם פרטיים ולא עסקים ולכן אני לא יוכל לבוא עכשיו ולבקש גם מע"מ ולכן שאלתי האם אני חישבתי נכון? מתוךה70 אלף שקל הכנסות המע"מ הוא 11000 שקל ומתוך ההוצאות של המע"מ רק 7000 מוכרים במלוא הסכום ורק 4000 לא מוכר האם אני מבין נכון שאני אצטרך לשלם למע"מ 4000 שקל בלבד לעומת היום שאני כרגע עוסק פטור אני בעצם לא משלם מע"מ ולא מקבל ואני היום משלם 11000 שקל מע"מ על ההוצאות שלי אשמח לקבל תגובה שתסביר לי לגבי השאלה שלי בברכה ותודה מראש

    • עוסק פטור - כדאיות
      סלי אילון, רו"ח | 19/09/2010 14:23

      כלל אצבע -- ם המחירים שלך לא יעלו בעקבות המעבר לעוסק מורשה (למשל במצב שתיארת שהלקוחות הם פרטיים ולא מעניין אותם המעמ), וההכנסות שלך עולות על ההוצאות, כדאי להישאר עוסק פטור ככל שתוכל.