השכרת דירה

  • עו"ד פוגל אשמח לשמוע דעתך המקצועית
    מאור | 29/08/2010 00:23

    כמה חברים שלי הפנו אותי לאתר הזה עקב תשובות מקצועיות שקיבלו ממך לאחר שפנו לכמה אתרים. שאלתי קשורה למיסוי על קבלת שכירות מדירה. יש לי דירה בבעולתי שאותה אני משכירה בסך של 2,500 ש"ח כמו כן אני שוכר דירה במקום אחר בעלות של 3,000 ש"ח לחודש. האם אני אמורה לשלם מס על הרווח שלי משכר הדירה (2,500 ש"ח)? האם עושים קיזוז ואז אני לא חייב שום דבר? ובכלל האם אני צריך לדווח לרשויות המס (בלי קשר האם אני צריך לשלם) על כך שיש לי רווח? תודה מראש, מאור

    • השכרת דירה
      סלי אילון, רו"ח | 29/08/2010 10:16

      האם הדירה מושכרת למגורים? האם יש לך הכנסות שכירות נוספות מדירות שאת משכירה? אם מושכר למגורים ואין הכנסות נוספות - יש לך פטור ממס על ההכנסה, כי מדובר בהכנסה מתחת לתיקרה. לכן, מתייתרת השאלה האם התשלום לשכירות דירה מהווה הוצאה מוכרת (וזה לא מותר כהוצאה מותרת).

      • רו"ח אילון תודה בהמשך....
        מאור | 30/08/2010 00:24

        אני עובד ומרוויח כשר הממוצע במשק וכן אשתי עובד וגם היא מרוויחה קצת פחות. אין לנו דירות נוספות אלא רק את הדירה שאנו משכירים. האם עלינו לדווח על הרווח מהשכירות?

        • דיווח על שכירות
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 30/08/2010 14:17

          כל עוד הינכם מתחת לתקרה (4680 בשנת 2010) לחודש, אתם פטורים מלדווח. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים