הצגת ראיות בבית משפט לתביעות קטנות

  • הצגת ראיות בתביעות קטנות
    מיכאל | 03/10/2011 00:52

    שלום , האם אני מחוייב להציג\להגיש את כל הראיות ומסמכים בזמן הגשת תביעה (תביעות קטנות) או שאני יכול להציג אותם פעם ראשונה ביום הדיון ? תודה

    • הצגת ראיות בבית משפט לתביעות קטנות
      עו"ד ש. בייזר | 03/10/2011 13:23

      שלום מיכאל, אתה לא חייב לצרף את כל ראיותיך לכתב התביעה, למרות שהייתי ממליץ לצרף ראיות מהותיות / עיקריות לכתב התביעה, במויחד על מנת להרשים את בית המשפט שיש לך "קייס" מוצק ומבוסס. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

    • הגשת ראיות בתביעות קטנות
      עופר בן אברהם | 03/10/2011 19:47

      בתקנה 3 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין) נקבע, כי "תביעה תיפתח בהגשת כתב תביעה לבית המשפט לפי טופס 1 שבתוספת". בטופס אין שום הוראה לגבי צירוף ראיות (ומסמכים בכלל), וסביר להניח, שהייתה הוראה כזו אילו הייתה חובה לצרף ראיות, שהרי הטופס מיועד לשאינם משפטנים. יתירה מזו: בתקנה 13 נאמר, כי "בית המשפט יקבע את סדר הבאת ראיות וטענות הצדדים בדרך שנראית לו". מכאן נובע: אין שום חובה חוקית לצרף ראיות כלשהן לכתב התביעה.