איזה הליך לנקוט

  • סדר דין מהיר או מקוצר?
    משה | 10/01/2011 17:42

    באפשרותי לתבוע חייב או בסדר דין רגין או במקוצר. שמעתי כי בתי המשפט נוטים לאפשר הגשת בקשת רשות להתגונן בקלות יחסית, ואז ההליך יתעכב כי מעבירים את התביעה לסדר דין רגיל. האם לא עדיף לתבוע ישירות בסדר דין רגיל? הסכום הוא 60,000 ש"ח כך שאי אפשר סדר דין מהיר. הקו המנחה אותי הוא למנוע את התמשכות ההליך וקבלת פסק דין בהקדם האפשרי. במה כדאי לבחור בסדר דין מקוצר או לתבוע ישר בסדר דין רגיל?

    • איזה הליך לנקוט
      עו"ד ש. בייזר | 10/01/2011 18:21

      ערב טוב, ראשית, החל מנובמבר 2010 ניתן להגיש בסדר דין מהיר תביעות עד סכום של 75,000 ש"ח. אז אני מני שזה פותר לך את העניין. שנית, ובאופן כללי, בהגשת תביעה בסד"מ יש יתרון משמעותי והוא שמחייבים את הצד הנתבע להגיש תצהיר, כבר בשלב מוקדם של התביעה, ובו עליו לפרט את הגנתו. כמובן, במידה ומדובר בהגנת בדים, ניתן לקבל פסק דין מהר מאוד. מעבר לאמור לעיל אין באפשרותי לתת המלצה ספציפית מה לעשות שכן הדבר תלוי בנסיבות המקרה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום