מעשה בית דין- בית משפט

  • האם מעשה בית דין קיים כשבית משפט לא זימן אותי לדין
    מאירה | 02/11/2010 12:24

    הגשתי התנגדות לבית המשפט ,יחד עם אחותי.בית המשפט לא שלח לי הזמנה לדיון,ולא שלח לי את פסק הדין כדי שאוכל לערער עליו.האם אוכל לטעון לשיבוש הליכי משפט עי הנהלת בית המשפט,ולכן לטעון כי מעשה בית דין לא קיים כאן,למרות שאחותי נכחה בדיון.בית המשפט היה צריך לפסוק לטובתנו לפי חוק הירושה,אולם טיעון זה לא הועלה על ידי אחותי בדיון המקורי.האם יש כאן השתק פלוגתא או עילה?בנוסף היו במשפט שיבוש הליכי משפט עי אחד הצדדים.האם דבר זה יכול לעמוד לטובתי? יש לציין כי אחותי לא היתה מיוצגת בדיון.ולא חתמתי לה על יפוי כוח לייצג אותי.

    • מעשה בית דין- בית משפט
      עו"ד לירון פרמינגר | 02/11/2010 13:50

      מאירה שלום, המקרה שאת מתארת מצריך בחינה של המסמכים, של פסק הדין ושל הפרוטוקול והטענות שהועלו במסגרתו על מנת לתת מענה רציני. הייתי מציע לך קודם כל ללכת לבית המשפט, לבקש להוציא את התיק ולבדוק האם בוצעה לך הזמנה כדין לדיון אליו לא הגעת. אם ההזמנה לא בוצעה כדין אז יש מקום להגשת ערעור (יש לשים לב לזמנים והמועדים). לאור מקרי העבר, אני ממליץ שבשלב זה של התיק תעזרי בעו"ד אשר ילווה את התהליך. בהצלחה.