הפרת זכויות יוצרים בהזמנה לחתונה

  • איור הזמנה במתנה שנגנב והתמסחר.
    סמדר | 13/06/2010 01:56

    בעודי הייתי מורה חיילת במועדונית ביקשה ממני האחראית עליי לצייר לה ציור להזמנות של החתונה שלה. כמובן שנענתי לבקשה בחיוב ומיד ניגשתי לצייר לה שלושה ציורים להזמנה(האיורים הם בסגנון קומיקס יפני, ועשויים דיגיטלית). היא לקחה את הציורים וניגשה לסטודיו "פרי פרינט" ברשל"צ והם עיצבו לה הזמנה, המעצב הביע התרשמות מהציורים. שחזרו הזוג לביתם מהסטודיו ונכנסו לאתר של "פרי פרינט" גילו שההזמנה שלהם נמצאת בקטלוג ומיד חזרו אל הסטודיו וביקשו להוריד את ההזמנה מהאתר והסבירו לבחור הממונה שמדובר בזכויות היוצרים שלי על היצירה ושהוא צריך לדבר איתי. תוך כמה שעות קיבלתי טלפון מהבחור(שחר שמו)- הוא הציע לקנות את היצירה וגם שאל אם אני מעוניינת לעבוד עבורו. הסברתי לו שהיצירה הזאת היא ייחודית ומתנה בשביל החברה שלי ושאני לא מעוניינת שעוד אנשים ישתמשו בה, ושאין לי זמן לעבוד עבורו מאחר ואני חיילת (מן הסתם שגם אסור לי) ואולי בעתיד נוכל לדבר על זה שוב. מאז עברו שנתיים. היום (שבת 12 ליוני 2010) חברה שלי מתקשרת אליי בהיסטריה ואומרת לי שכדאי לי דחוף להכנס לmako.co.il לתוכנית "חתונת השנה"-פרק 3, דקה 5:00- שצפיתי בפרק חשכו עייני. בני הזוג נכנסו לסטודיו בשם "דה וינצ'י" ושם על הקירות היו אלפי הזמנות, מבין כל ההזמנות האלו בחרה המצלמה להתמקד רק על אחת- על ההזמנה המקורית שהכנתי לחברה שלי ולבעלה. מיד נכנסתי לאתר של "דה וינצ'י" ומצאתי את הציור שלי מוצע למכירה לכל מי שרק חפץ בו, ואפילו על הדוגמא היו כבר שמות של אנשים אחרים שהשתמשו באותה ההזמנה....לא כל כך היה ברור לי איך לעזאזל חומר שהעברתי ל"פרי פרינט" הגיע ל"דה וינצ'י".מבדיקה קצרה בצוות הסטודיו גיליתי שיש בחור בשם "שחר" ב"דה וינצ'י"...אז יכול להיות שהוא פשוט עבר סטודיו ולקח את כל הקבצים והעיצובים איתו, כולל הציורים שלי. אשמח אם תתנו לי עצה מה כדאי לי לעשות, אני כרגע שוהה למשך החודשיים וחצי הקרובים בארה"ב ולכן לא אוכל לנקוט עדיין בפעולה. חשוב לי לציין שברשותי כל הסקיצות והקבצים המקוריים של הציורים, וכמובן הזוג לו הכנתי את ההזמנה בתור עדים. תודה מראשסמדר דניאל

    • הפרת זכויות יוצרים בהזמנה לחתונה
      עו"ד גיא קדם | 13/06/2010 08:23

      שלום סמדר, עניין דומה נדון לאחרונה בבית המשפט ושם נפסקו פיצויים לתובעת. על פסק-הדין צפוי להיות מוגש ערעור. בכל מקרה, ממולץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום.