זכויות יוצרים בהרצאות

  • קניין רוחני - סיכום הרצאות במכללה
    ק | 04/02/2010 18:21

    שלום רב במסגרת לימודי במכללה, אני מסכם את חומרי הלימוד על המחשב. בתחילת שנת הלימודים הנוכחית העברתי ללא תמורה דיסק עם כל התכנים לתלמידי שנה א' מתוך מחשבה שדבר זה יעזור לסטודנטים. השבוע נקראתי לשיחה על ידי ראש החוג, בה הובא לידיעתי כי הנושא הועבר לבירור משפטי עקב קניין רוחני שיש למרצים על הרצאותיהם. ראש החוג נתקל במהלך הסמסטר בסטודנטים הבאים לשיעור עם הסיכומים האלו כרוכים, והסיק שמכרתי לסטודנטים חוברות כרוחות, מה שמחזק את דעתו שהדבר בניגוד לחוק זכויות יוצרים. הבהרתי כי לא עסקתי בהדפסה/כריכה של הסיכומים הנ"ל אלא העברתי את הדיסק בלא תמורה כלשהי. רציתי לבדוק אילו אפשרויות עומדות לי במידה ויוחלט לנקוט נגדי בהליכים משמעתיים במכללה או בהליך משפטי. רב תודות

    • זכויות יוצרים בהרצאות
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/02/2010 09:58

      בוקר טוב ק, ככלל, מותר לסכם את ההרצאות לצורך לימוד עצמי אך אסור לעשות בסיכום שימוש מסחרי. תוכל לקרוא על כך בהרחבה במאמר שכתבתי ופורסם לאחרונה באתר - http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=67&OID=198282&DivID=1 וכן בפסה"ד בעניין ד"ר אסף יעקב (ראה אזכור במאמר). ברמה הפרקטית, מומלץ להתיעץ עם עו"ד הבקיא בתחום.

      • יש כזה דבר..
        גלעד | 29/10/2010 10:08

        ליקויי בניה נזילות בדיקת גז ראדון

        • חשוב לדעת..
          גלעד | 29/10/2010 10:09

          בדיקות קרינה שמאות מקרקעין פלס ליקויי בניה