שימוש בסימן מסחר במסגרת GOOGLE ADWORDS

  • שימוש בשמי שהוא מותג- כמילת חיפוש לאתר מתחרה
    גלי אבני | 02/02/2010 21:26

    *** ההודעה נערכה ע"י מנהל הפורום - קישורים מסחריים הוסרו *** שמי גלי אבני ואני בעלת חברה ששמה ***** בע"מ , ומנהלת אתר אינטרנט ששמו *******. האתר פועל מזה כ-4 שנים ושמי הפך למותג. לא רשמתי את שמי כסימן רשום. לאחרונה גיליתי שכאשר מקישים בגוגל את ******** עולה בקישורים ממומנים אתר מתחרה. (רצ"ב תצלום מסך של החיפוש) הדבר קרה לי בכל פעם שביצעתי חיפוש זה. התיעצתי בפורום שיווק והפנו אותי אליכם . חוץ מזה צלצלתי ודברתי עם בעל החברה שאמרה לי שהיא לא רואה כל בעיה בזה ושעד סוף השבוע תבדוק את זה עם עורך דינה ובמידה ומבצעת משהו לא חוקי תסיר את מילות החיפוש האלה. היה מאד ברור שהיא עושה זאת במודע. שאלתי היא מה אתם ממליצים לעשות היא בהחלט משתמשת בשם שלי לצרכי השיווק שלה ובהחלט יש מב שהיאלוקחת ממני חלק מהלקוחות הפוטנציאליים. תודה גלי אבני

    • שימוש בסימן מסחר במסגרת GOOGLE ADWORDS
      עו"ד גיא קדם | 03/02/2010 01:53

      שלום גלי, ככלל נפסק, ששימוש בסימן של אחר במסגרת מילות המפתח של GOOGLE ADWORDS הוא שימוש מותר, כל עוד ברור שההפנייה לאתר שעושה שימוש בסימן היא הפנייה ממומנת, השימוש בסימן כשלעצמו מוגבל למילות המפתח ולא בגוף האתר וכיוב'. ראי בעניין זה בפסיקת ביהמ"ש המחוזי בעניין מתאים לי נ' קרייזי ליין. דרך אגב - בבדיקה שערכתי בגוגל הקישור הממומן/ הפרסומי לא הופיע...