תיק עבודות

  • הצגת חומרים מסטודיו שעבדתי בו בתיק העבודות
    מעצב | 27/12/2009 22:51

    שלום רב ותודה מראש על התייחסויות, אני מעצב מוצרים בשנותי הראשונות. אחרי תקופה של עבודה בסטודיו קטן, אני מחפש עבודה חדשה (אני כבר לא עובד בסטודיו המדובר) ולצורך כך אני צריך להציג את פעליי בתיק עבודות כחלק מההתקשרות ביני לבעלי הסטודיו בו עבדתי, חתמתי על הסכם סודיות גנרי. היום רצוני להכניס פרויקטים שעבדתי עליהם בסטודיו לתיק העבודות שלי מדובר בארבעה מוצרים, שניים מהם לא התממשו ושניים, שיוצרו, מוצגים באתרים של הלקוחות פניתי אל המעסיק לשעבר בנוגע לרצוני והוא נתן לי אישור להציג רק אחד מהפרויקטים שהתממשו שלושת הפרויקטים האחרים נעשו עבור לקוח אחד(חברה מסחרית) ולטענתו הוא מסוכסך איתם והם "מחפשים" אותו, ולכן הוא לא מרשה לי להציג אותן שאלותי הן אלו: האם הוא יכול למנוע ממני להציג פרויקטים שהחברה לה הם שייכים פרסמה אותם באתר שלה? אם כן, מותר לי להשתמש בחומרים שמצויים אצלי או רק בחומרים שפרסמו באתר? האם יש לי אפשרות לפנות אל החברות עצמן ולבקש מהן רשות? אילו אלטרנטיבות לפעולה יש לי, אם בכלל חשוב לציין שמדובר בשני רבדי חשיפה, הראשון משלוח במייל והשני בשלב הראיון. כמובן שהאינטרס שלי להכניס את העבודות לתיק הנשלח במייל אך אם אין ברירה אציג רק בראיון....

    • תיק עבודות
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/12/2009 22:54

      ערב טוב מעצב, ככלל, הזכויות הכלכליות ביצירות שייכות למעבידך הקודם ואילו אתה זכאי למתן קרדיט הולם. כיון שלדבריך קיים הסכם סודיות בינך ובין מעבידך, יש לבחון את ההסכם בקפידה בכדי ליתן תשובה יותר מדויקת. כדאי להתיעץ באופן פרטני עם עו"ד. בהצלחה.