LINK לאתר

  • בקשר לסוג תקנון
    רמי | 03/12/2009 11:06

    באתר אינטרנט אחד רשום בתקנון שבקישור בעלות וזכויות יוצרים האתר וכל המידע הכלול בו, לרבות: התכנים, טקסט, איורים, גרפיקה, צליל, קטעי גרפיקה, יישומי תוכנה, גרפים, תמונות, סרטוני וידאו, סימני המסחר, כל הסימנים האחרים המצויים באתר, הינם רכושם של החברה ו/או ספקיה והם מוגנים ע"י חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינ"ל וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות. כל הזכויות שמורות לחברה ו/או לספקיה. אין לעשות שימוש מסחרי בתכנים המופיעים באתר. כל העתקה של חומר מהאתר ו/או יצירת הפניה "link" מכל אתר לאתר זה אסורים בהחלט. אז בקשר לעניין של " ו/או יצירת הפניה "link" מכל אתר לאתר זה אסורים בהחלט." זה נראה לי מוזר,זה בדיוק כמו שאם מישהו שואל אותי איך מגיעים לחברה מסחרית מסויימת ואני נותן לו כתובת קישור איך להגיע לשם,האם בגלל זה אני נחשב לעבריין? אז אני לא מאמין בכלל שזה יעבור את מבחן בית המשפט. האם אני צודק בזה?

    • LINK לאתר
      עו"ד גיא קדם | 04/12/2009 00:13

      שלום רמי, אלה הם תנאי השימוש באתר והם בבחינת חוזה בין הגולש לבין האתר. גולש שדעתו אינה נוח מהם, כדאי שלא יגלוש לאתר. השאלה האם ניתן לאכוף איסור על קישור אם לאו היא שאלה הנגזרת מנסיבות העניין ומסוג הקישור. לשאלה זו יכולות גם להיות תשובות שונות בהתאם לפן המשפטי הנבחן (חוזי, זכויות יוצרים וכו').

      • תגובה
        רמי | 04/12/2009 05:31

        אז אם ככה האם במקרה הזה של התקנון הזה או לדעתך לפחות, ניתן לאכוף איסור על קישור במקרה שהוצג בחוזה זה?

        • עוד משהו
          רמי | 04/12/2009 05:36

          זה אתר אינטרנט שנועד לשימוש מסחרית בדיוק כמו כל חברה מסחרית, וההגיון אומר שמקימים חברה מסחרית כדי שהלקוחות ידעו להגיע אליה, אז האם בכל זאת מבחינה משפטית,אז האם בכל זאת ניתן או לדעתך לאכוף איסור על קישור במקרה הזה?

          • LINK לאתר
            עו"ד גיא קדם | 05/12/2009 01:04

            קשה להתייחס לשאלה תיאורטית. יש לבחון את נסיבות העניין באופן פרטני. ככל שהשאלה שלך עוסקת בעניין ממשי אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד.