מתי הפרת זכויות יוצרים תחשב לשימוש הוגן ביצירה?!

  • זכויות יוצרים בתיק עבודות של סטודנט
    דניאל | 26/11/2009 07:58

    שלום עו"ד יקרים, אני סטודנט לתקשורת דיגיטלית שנה ג' ברשותי תיק עבודות אותו אני אני מתכוון לפרסם באאתר אישי באינטרנט על מנת להראות אותו למעסיקים פוטנציאליים. העבודות כוללות כמה תמונות שנלקחו מגוגל ויש מצב טוב שהן מפרות זכויות יוצרים. השאלה היא האם ניתן לפרסם עבודות עם תמונות אלו, למרות שלא נעשה בהן שימוש מסחרי? במידה ומדובר בהפרת של זכויות יוצרים, האם ניתן לעשות משהו בנידון? תודה גדולה מראש, דניאל *לקריאה נוספת: פקודת זכויות יוצרים

    • מתי הפרת זכויות יוצרים תחשב לשימוש הוגן ביצירה?!
      עו"ד גיא קדם | 26/11/2009 12:26

      שלום דניאל, על פניו ניתן לומר שמטרת השימוש בתמונות המפירות הוא שימוש מסחרי במובנו הרחב, שכן אתה משתמש בהן כדי למצוא עבודה... מכל מקום, שימוש ביצירה מוגנת בלא קבלת רשות מבעל זכות היוצרים ובלא תשלום תמורה מותר ככל שמדובר על שימוש הוגן. שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה לעניין סעיף זה, ישקלו, בין השאר כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. איני בטוח שהשימוש המתוכנן על ידך נכנס לגדר הנ"ל, ויש לבדוק את הדברים לעומקם. כך או כך, הקביעה האם מדובר על שימוש הוגן אם לאו היא קביעה של ביהמ"ש, שנעשית בד"כ לאחר שכבר מוגשת תביעה על הפרה. שימוש הוגן נטען כטענת הגנה. כמובן שאם אתה רוצה להימנע מתביעה מראש, הרי שכדאי להימנע מעשיית שימוש כלשהו ביצירות.