פיצוי גוף בגין תקיפה

  • פיצוי גוף בגין עבירת תקיפה על רקע שימוש בדרך וברכב
    אמיר | 10/08/2011 14:01

    לפני שנה הורשעתי בעבירת תקיפה, על רקע השימוש ברכב. השופטת קבעה בהכרעת הדין כי עברתי עבירת אלימות על רקע סכסוך בדרך. והיא צוטטה החלטה של ביהמ"ש עליון ע"פ 9660/02: "הסיכונים האורבים לאזרחים תמימים בכבישי הארץ העושים דרכם ברכבם אינם רק מפני תאונות הדרכים המרובות. התנהגות מין הסוג שהמערער הפגין....זילות בחיי אדם הן בדרך של נהיגה ברכב והן כתגובה להערות או כעס.. מאפיינים את הנוהגים בכבישים". בגזר דיני קיבלתי 5 חודשים (שהופעלו על תנאי) ושירוצו בעבודות שירות. 5000 קנס ועוד 5000 ש"ח פיצוי למתלוננים (כל אחד 2500 ש"ח). אתמול קיבלתי כתב תביעה כי הם תובעים אותי אזרחית על פיצוי גוף (אני לא מבין איזה נזק יש להם שכן יש להם רק דוח מיון מיום העבירה לפני 6 שנים) מה הם תובעים אותי? הם לא אמורים לתבוע את חברת הביטוח החובה? שכן מדובר בעבירה על רקע השימוש בדרך כשהייתי ברכב והרכב היה מונע. האם עליי לבקש מביה"ש לדחות את תביעתם ושיפנו לחברת הביטוח לתבוע פיצויי גוף (אם יש בכלל)?

    • פיצוי גוף בגין תקיפה
      עו"ד גיל קראוס | 10/08/2011 14:48

      צהריים טובים, אין קשר בין ביטוח החובה ובין הפגיעות שאירעו, אם פגיעות אלו אירעו על רקע של תקיפה ולא שימוש רגיל ברכב. כאשר אדם קיבל טיפול רפואי כלשהו, הוא זכאי להגיש תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף. אני ממליץ לך שתתייעץ בהקדם עם עורך דין בתחום הנזיקין.