אי תשלום מלוא ערך הרכב

  • אי תשלום מלוא ערך הרכב ע"י חברת הביטוח
    שרון | 10/08/2011 13:53

    רכבי הושבת (לחלקים) בתאונה אני אשם ויש מקיף, המחירון שלו 41 אל"ש, הורידו 20% בגין ק"מ (לא שאלו כשעשיתי ביטוח), הורידו בגין תאונה שאנני אשם שהתרחשה חודש קודם ,ואף בגין תאונה משנת 2002 שבה כלל לא הייתי בעל הרכב,כמו כן קוזז חלק מאגרת הרישוי שאני אמור לקבל ממשרד הרישוי, האם ההורדות הללו צודקות? הלא ביטחתי את הרכב שלי לפי מחיר מיחרון מלא ולא שילמתי פחות ביטוח בגין כל הדברים שציינתי לעיל? לשיטתם הרכב הייתי אמור לשלם פרמייה מופחתת מאשר רכב עם פחות ק"מ וללא תאונות ? מה לדעתך עליי לעשות?

    • אי תשלום מלוא ערך הרכב
      עו"ד גיל קראוס | 10/08/2011 14:45

      צהריים טובים, יש לבחון את ההורדות גם על בסיס מחירון רכב - האם ההורדות בוצעו בהתאם להורדות. בנוסף, יש לבחון את הוראות הפוליסה ומה היה ידוע לביטוח במועד עריכת הביטוח שעל פיו חושבה הפרמיה לכאורה. יכול להיות בהחלט שיש מקום לתבוע את הביטוח על ההפרשים.

    • אי תשלום מלוא ערך הרכב
      עו"ד ד | 10/08/2011 18:46

      חתום על סכום שאינו שנוי במחלוקת ואת היתרה תתבע בביהמ"ש לתביעות קטנות.