שינוי פוליסת ביטוח

  • תביעת חברת ביטוח הראל!
    עדי | 08/08/2011 14:31

    שלום שמי עדי וכיום אני מנהלת מאבק עיקש מול חברת הראל בנושא פוליסת הביטוח שלי. אני עובדת בחברת HP, מיוצגת ע"י חברת כוח אדם (היות ואינני עובדת חברה)והצטרפתי לביטוח הראל כבר מימי כניסתי לחברה דהיינו: 2007 בשנת 2008 הבאתי את ביתי הבכורה לעולם ונהנתי מכל ההטבות וההחזרים שכרוכים בהוצאות הלידה. (סוכן הביטוח הינו דורביט) יצאתי לחופשת לידה ב10.2008 וחזרתי 8 חודשים לאחר מכן כלומר באמצע 2009. מסתבר שבשנת 2009 נעשה שינוי בפוליסה ע"י סוכן של HP שבו בן זוגי מחוייב להיות בפוליסה איתי ביחד על מנת להנות מהטבות הביטוח בהריון שני . כיום ,כמו שניחשתם ודאי אני בהריון השני ולא הובא לידעתי סעיף זה. מה גם שכשצירפתי את ביתי לביטוח ( הוצא לי לצרפה) לא נאמר לי סעיף זה שמחמיר איתי ! טענת HP שהיא העבירה את המידע בין כלל עובדי החברה ואף העבירה מצגות 1 אין לי מייל אחד בנושא מה גם שהמייל שלי היה חסום באישהו שלב בחופשת הלידה. כשוחחתי עם חברת כוח האדם נאמר לי שאין להם מושג בכלל על קיום סעיף זה וחברת דורביט אף היא טוענת שהיא העבירה את המידע ל-HP. כיום אני מחכה לתשובה מהראל (פניות הציבור ) לגביי האפשרות לצרף את בעלי רטרואקטיבי כלומר לשלם שנתיים ביטוח על אף שלא היו לו תביעות בשנתיים אלו ולצרף הצהרת בריאות שמעידה על מצב בריאותו .- קיבלתי תשובה שלילית !!!!!!!!!!! נראה לי שפתרון זה הינו דרך טובה לגישור, שוב בשל העובדה כי אכן לא הייתי מודעת לקיום סעיף זה בחוזה... דרך אגב לא קיבלתי דייוור, או הסכם או כל דבר בדואר . עד ליום זה אני מחזיקה חוברת משנת 2006 עם פרטי הביטוח והחדשה (במידה וקיימת) לא נמצאת בידי... שאלותי : 1. אני מעוניינת לתבוע -אני בטוחה בצדקתי ! ואני לא אוותר היות וטיפולי ההריון הינם יקרים (שפיר סריקות וכו) על אף שאני עושה שימוש בביטוח הקופה. מהו הסכום שלדעתכם עליי לתבוע מהם? 2. בעלי כיום ללא ביטוח כלל -(דבר שעוד יותר מעלה את חמתי היות ויכולתי לצרפו מזמן אם רק היו מציעים לי ומביאים את זה למודעתי) במידה ואצרף אותו עכשיו ,האם זה יפגע לי בתביעה ?או שאני יכולה לעול בשני המישורים ללא קשר? 3. את מי עליי לתבוע? האם את דורביט וגם HP ואת הראל ואת חברת כוח האדם ???? אשמח לקבל את עצתכם בעניין תודות עדי

    • שינוי פוליסת ביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 09/08/2011 15:15

      צהריים טובים, את שואלת שאלות מורכבות, שיש לבחון אותן לעומק מול הפוליסה והתכתובות השונות. לגבי סכום התביעה, כעיקרון את צריכה לתבוע את ההוצאות שלך, אך השאלה היא מה יהיה מכאן ולהבא. יכול להיות שצריך לבקש צו כלשהו אשר יורה לביטוח לכבד את הסכם הביטוח הראשון. את צריכה לתבוע את כל הגורמים המעורבים ובעיקר את חברת הביטוח והסוכן. קחי בחשבון שאם יוכח שאכן נשלחה הודעה בעניין, התביעה שלך בעייתית.

      • תביעת חברת ביטוח הראל -תגובה!
        עדי | 11/08/2011 08:12

        תודה לך עו"ד קראוס על המהנה , חשוב לי לציין את מספר הדברים הבאים: 1. ע"פ HP וחברת MNPM קיבלתי דיוור במייל , כשהכותרת של המייל הייתה "ביטוח בריאות ושיניים" בפברואר 2010, במייל היה מצורף קובץ שבו נרשם כי התחדש הביטוח החל מ-12.2009 וכי אנו מוזמנים לקרוא יותר באתר המצורף ,לא נרשם כל סעיף שמעיד על שינוי כלשהו בפוליסה 2. האם לא נדרשת חתימה אלקטורנית שלי למייל זה על מנת שיידעו שאכן קיבלתי אותו ?בייחוד כשמדובר בסעיף שמרע את תנאיי ותנאיי העובדות בחברה? 3. עוד נרשם כי נשלח דואר אליי הביתה , טענתי כי לא קיבלתי דבר האם הם לא מחוייבים לשלוח בדואר רשום על מנת לוודא שאכן קיבלתיו ? 4. כולי אמונה בצדקתי וברצוני לגשת לתביעה ! תודה לך עדי

        • התכוונתי כמובן למענה .....  לת
          עדי | 11/08/2011 08:24

    • שינוי פוליסת ביטוח ללא ידוע מראש
      עו"ד דנה | 10/08/2011 18:50

      הייתי ממליצה לך לתבוע את חברת הביטוח ו סוכן הביטוח במידה ואכן לא עדכנו אותך לענין שינוי בפוליסה. בנוסף ממליצה לך לשלוח מכתב למפקח על הביטוח דבר שחברות הביטוח אינן אוהבת . לענין המעסיק ברגע שתגישי תביעה נגד המעסיק יחסי עובד ומעביד ככל הנראה יסתיימו חשבי על כך .

      • תביעת חברת ביטוח הראל- תגובה נוספת
        עדי | 11/08/2011 08:15

        תודה לך עו"ד דנה היקרה ! בלי להעליב את הגברים בפורום חשים כי הזדהת איתי בלשון כתיבתך ! אני אכן מתכוונת לתבוע את הראל ,אני מניחה כי אלו ינסו לגלגל את האשמה על HP או MNPM בהבאת חוזה ההתקשרות איתם .... כמובן שזה לא מה שיניע אותי מלתבוע על אף חוסר הנעימות בכך ,(לתבוע את מעסיקי) והרעיון לשלוח למפקח על הביטוח הינו רעיון גאוני , יד לך פרטים עליו או שאני מניחה כי אמצא את פרטיו כבר באינטרנט .... אני מודה לך אינספור פעמים !!!!!!!! אני חשה שסוכן הביטוח מטעם HP שחתם על סעיף זה , כלל אינו מבין את השלכותיו של הסעיף , למה להרע את תנאיי הפוליסה שלי ? ולמה לחייב את בעלי להיות איתי באותו ביטוח ? ???? פשוט לא הגיוני!!!!!!!!!!!