דמי תאונה מביטוח לאומי

  • ימי מחלה- תשלום ביטוח לאומי
    גיל | 21/07/2011 09:32

    בעקבות נפילה במהלך משחק כדורגל מטעם המכללה שברתי את היד. בעקבות כך אינני מסוגל לעבוד למשך תקופה של עד 90 יום. במקום עבודתי צברתי 27 ימי מחלה. האם בתום ימי המחלה אקבל כסף ישירות מביטוח לאומי? האם עלי לגשת אליהם או שההליך מתבצע ע"י מקום עבודתי? האם מקום העבודה יכול לפטר אותי במהלך תקופה זו? האם אני יכול לתבוע את המכללה שבא נפגעתי?

    • דמי תאונה מביטוח לאומי
      עו"ד גיל קראוס | 21/07/2011 16:24

      צהריים טובים, בהנחה שהאירוע אותו אתה מתאר אינו מוכר כתאונת עבודה, תוכל לתבוע דמי תאונה מהמוסד לביטוח לאומי ובמידה ואתה עומד בקריטריונים הקבועים תוכל לקבל תשלום חלקי של השכר.

      • שאלה נוספת
        גיל | 21/07/2011 16:35

        ראשית כל תודה, שנית רציתי לדעת האם תשלום חלקי מביטוח לאומי הינו 75% מהשכר היומי? האם מקום העבודה שלי רשאי לפטר אותי במהלך ימי המחלה שלי? האם עלי לתבוע את המכללה(הפציעה הייתה בזמן טורניר מטעם המכללה) על הפסדי שכר, על תקופה של כאבים וסבל?

        • פגיעה במכללה
          עו"ד גיל קראוס | 21/07/2011 18:13

          אכן התגמולים מביטוח לאומי הם 75% משכרך, בהנחה ומכירים בך כאמור. ניתן כעיקרון לפטר אותך אבל יכול להיות שהמעביד יצטרך בשל כך לשלם לך פיצוי מוגבר אם תתבע אותו בבית הדין. ניתן לתבוע את המכללה רק אם יש רשלנות מצידה ואם אין רשלנות אז לכאורה אין מה לתבוע אותה.

          • תביעת ביטוח המכללה
            גיל | 22/07/2011 15:13

            תודה רבה על התשובות המהירות. רציתי לדעת האם יש לי עילה לתבוע את הביטוח של המכללה? הנני סטודנט מן המניין והטורניר נערך בתוך המכללה ומטעם המכללה. כמו כן עלי לציין כי במקום לא נכח צוות רפואי ולא קיבלתי שום עזרה/טיפול אלא לאחר הפגיעה נאלצתי לגשת לבד לבית חולים שם נקבעה חומרת הפציעה.