נטילת סמכות

  • נטילת סמכות עקב חוסר תום לב מגוף מבטח
    ללא שם | 20/07/2011 13:27

    באם מוכיחים לבית הדין לעב' ,כי גוף מבטח פעל בחוסר תום לב קיצוני וחריג כנגד מבוטח, וכי אין לסמוך על אותו גוף מבטח להמשיך ולטפל עקב חוסר תום לב. האם ניתן במצב כזה לבקש התערבות חריגה מבית הדין ונטילת סמכותו של הגוף המבטח מלהמשיך ולטפל בעניין הנדון? ולבקש שהשופט יקבע (על פי ראיות וקביעות גופים דומים כגון ביטוח לאומי ו חווד רפואית אחרת) במקום הגוף המבטח את הקביעות הנדרשות בעניין? תודה מראש

    • נטילת סמכות
      עו"ד גיל קראוס | 20/07/2011 15:15

      צהריים טובים, אתה שואל שאלה מאוד כללית שקשה לתת עליה תשובה ללא הכרת העובדות. לבית הדין לעבודה יש סמכות לקבוע קביעות שונות במידה ואחד הצדדים נוהג בחוסר תום לב וכן יש לו סמכות לחייב בהוצאות את אותו צד שנהג בחוסר תום לב, גם אם מדובר במבטח.