כיסוי ביטוח מקיף

  • נזק מינימלי בהפעלת ביטוח מקיף עם פגיעה לצד ג
    עופר | 26/05/2011 20:55

    היי לכולם!! שאלה קצרה לגבי עימות שיש לי עם סוכן הביטוח שלי: יצאתי מחניה ברוורס בחניון ורכב חולף עבר ופגע בי אני מבין שאני אשם כי אני הוא זה שנסע ברברס וכו...בקיצור: הנזק לרכב החולף - כ 1800 שחהנזק לי - פנס שבור ושריטה בפגוש (נניח 800? שח)סוכן הביטוח אמר לי שהוא מחשב את הנזק של הרכב שלי ושל הרכב שנפגע כשני מקרים נפרדים שכל אחד מהםבנפרד דורש נזק מינימלי של סכום ההשתתפות העצמית - בנפרד:כלומר על מנת להפעיל את הביטוח צריך גם שהרכב שלי ינזק לפחות בסכ ההשתתפות העצמית ברכב שלי ובנוסף שהרכב הנפגע גם כן ינזק לפחות בסך ההשתתפות העצמית. (כלומר - נזק כולל לכולם צריך לעלות על מכפלת ההשתתפות העצמית).אני הייתי בטוח שאם אני רוכש ביטוח מקיף - אזיי מחשבים את הנזק הכולל של שני הרכבים כמקרה ביטוחי אחד ואם הנזק הכולל עולה על ההשתתפות העצמית שכתובה בפוליסה אז מפעילים את את הביטוח (הגיוני?)מישהו יכול להבהיר לי את הנקודה הזו? מי כאן צודק??

    • כיסוי ביטוח מקיף
      עו"ד דנה | 29/05/2011 05:58

      כיסוי ביטוחי מקיף לרכב כולל הן את הנזקים לרכבך והן את הנזקים לרכב צד ג. הינך אמור לשלם השתתפות עצמית אחת לפי  פרק מקיף. במידה והשתתפות העצמית בכיסוי מקיף הינה 2000 ש"ח יש באפשרותך לתקן את רכבך ולהעביר לסוכן הביטוח/חברת הביטוח קבלה בצירוף המחאה. לשאלתך אכן מדובר באירוע ביטוחי אחד ולא כפי שסוכן הביטוח דורש ממך. המלצתי אליך, פנה ישירות לחברת הביטוח . במידה ויש צורך אשמח לעזור.