נזקי רכוש לרכב

  • פגיעה ברכב
    idm | 24/05/2011 12:52

    שלום רב, לפני כשבועיים פגע ברכבי אוטובוס של חברה ציבורית ידועה וגדולה. הדבר קרה בצומת בה שני נתיבים לפנייה שמאלה - אני נסעתי בנתיב השמאלי ומימיני האוטובוס, תוך כדי הפנייה נכנס בי האוטובוס(כנראה לקח זווית לא נכונה בפנייה)גרר אותי מספר מטרים עימו וכמעט והעלה אותי לאי תנועה שמשמאל. לרכב פגיעה רצינית בדלתות צד שמאל ובחלק הקדמי השמאלי של הרכב. שמאי מטעם חברת הביטוח העריך את הנזק לרכב 64% ואמר שמדובר בטוטאלוס. מחברת הביטוח אמרו לי שאני צריכה למסור לשמאי את הרכב ולקבל עבור השרידים 10% מערך הרכב במחירון בלבד כלומר 1780 ש"ח ואת היתר (ההפרש מגובה המחירון)אקבל רק אם חברת האוטובוסים תסכים לשלם בגמר ההתנהלות של חברות הביטוח אחת מול השניה. חשוב לי לציין שאני אם לתינוק קטן וגרה בישוב שאין ממנו כמעט דרכי יציאה כך שאם הם לוקחים לי את הרכב אין לי איך להתנייד(הם לא מוכנים לתת לי רכב חלופי כי אין לי ביטוח מקיף אלא רק חובה וצד ג') האם זה תקין?יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון? נראה לי מוזר מאוד שכך משביתים רכבו של אדם,נותנים לו סכום מצחיק ואומרים לו לחכות לגמר ההתנהלות - כמובן גם דאגו להבהיר לי שהם לא מתחייבים שההתנהלות תסתיים בקרוב והנושא יכול לקחת זמן רב. תודה מראש

    • נזקי רכוש לרכב
      עו"ד גיל קראוס | 24/05/2011 13:43

      צהריים טובים, ראי את תשובתי לשאלתך הזהה בפורום דיני נזיקין.