ביטוח אובדן כושר עבודה

  • אובדן כושר עבודה
    אבי | 14/03/2011 22:40

    שלום רב, ראשית אציין שאני אפילו מעט לא מבין בנושא שאני שואל, ואשאל שאלה כללית אבל מאוד ברורה, וחשובה לי .במקרה של אובדן כושר עבודה אצל כבן 60 במקצוע  שעבד בו עשרות שנים וכעשרים שנה באותו מקום עבודה אחרון .אובדן כושר העבודה הוא בקטגורייה בריאותית מחמירה באותו מקצוע שמונעת מהעובד לעבוד במקצועו בו השתכר היטב. אני שואל מתוך דאגה לאותו אדם וסקרנות , אך בגלל שאני לא בקיא בביטוחים של אותו אדם אז אני מבין שהתשובה תהיה כללית בהנחה שיש אפשרות לכיסויים גדולים יותר או פחות אז אבקש שתתייחסו לרמת כיסוי ממוצעת וגבוהה. - האם יקבל קצבה ? וכמה אחוזים מהשכר שהיה לו?- מה הקריטריונים אם היו שינויים בשכר לאורך השנים ?- בהנחה שיש קצבה מה רורה במידה ומוצא עבודה אחרת?אני מתאר שזה מורכב אשמח על כל תשובה במידה ותשכחו איזה פרט אשאל שאלת המשך.תודה רבה

    • ביטוח אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 15/03/2011 17:55

      ערב טוב, ביטוח אובדן כושר עבודה הינו ביטוח שמשלם תגמולים לאדם שאינו מסוגל לעבוד במקצועו או במקצוע סביר אחר. גובה התגמולים תלוי בגובה השכר של אותו אדם או בגובה השכר המבוטח במסגרת הפוליסה. בדרך כלל המקסימום הוא 75% משכרו של המבוטח. כל עוד האדם נמצא במצב של אי כושר בהתאם לפוליסה, הוא יקבל תגמולי ביטוח. יש לעיתים גם מצב של אי כושר חלקי ואז המבוטח מקבל גם גמלה חלקית.