חישוב פידיון ביטוח חיים

  • חישוב פדיון ביטוח חיים צמוד נמדד לאחר 44 שנים
    טלי | 08/03/2011 19:59

    בשנת 1967 חתם אבי ז"ל על פוליסת ביטוח חיים צמודת מדד בלבד ללא ריבית נוספת. סכום הביטוח היה 30000 לירות באוקטובר 1967 בינואר 2011 פניתי לחברת הביטוח , לאחר פטירתו של אבי, כדי להסדיר פדיון הפוליסה. כדי לדעת מהו סכום הפדיון הכנסתי את סכום ותאריך תחילת הביטוח למחשבון מדד היוקר לצרכן באתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. לפי מחשבון זה סכום הפדיון בתחילת 2011 היה קרוב ל224000 ש"ח. הופתעתי לקבל הערכה שונה מחברת הביטוח, שטענה שסכום הפדיון עומד על 205000 ש"ח בלבד. איך אני יכולה לדעת איזה חישוב נכון? האם הביטוח צמוד למדד שונה מזה שהסתמכתי עליו? איך אני מגשרת על הפער בין שני החישובים?האם יש טעם לפנות לאיש מקצוע שיסייע בענין ואם כן אל מי?

    • חישוב פידיון ביטוח חיים
      עו"ד גיל קראוס | 09/03/2011 14:34

      צהריים טובים, עלייך לפנות לסוכן פנסיוני או אקטואר בכדי לבחון את הדברים לעומק. אם יש לך סוכן ביטוח, תפני אליו קודם ומשם תמשיכי.

    • פוליסה עם מדד חצי שנתי
      כרמלה | 14/03/2011 22:33

      בשנת 67 הפוליסות היו צמודות למדד חצי שנתי. על פי תאריך הפטירה, בודקים את המדד החצי שנתי הידוע ביום הפטירה. המדד מתעדכן פעמיים בשנה, בינואר וביולי לכל שנה. כל התשלומים בין התאריכים הנ"ל, מחושבים לפי המדד החצי השנתי הידוע ביום התשלום. שלא תדעו עוד צער.