נזק אשר לא מכוסה ע"י חברת ההשכרה

  • השכרת רכב
    עמוס הלל | 07/03/2011 20:55

    שלום וברכה! שכרנו רכב מחברת השכרה, תוך כדי נסיעה בכביש ראשי בצפון ירדתי לשוליים של הכביש בשל עייפות, הרכב נפגע מעט בחלקו הקדמי ובחלקו התחתון (כל תיבת ההילוכים הלכה) בשל סלע רציני שהיה במקום. לטענת חברת ההשכרה בגלל שפגעתי בחלק התחתון של הרכב (למעשה פגעתי לא רק בו) אני חייב בתשלום מלא של הנזק על סך 50,000 שקלים חדשים, החברה שלחה לי כתב תביעה עם פירוט של שמאי על הנזקים, אין צילום של הנזקים ואין הוכחה שהרכב חזר לכביש. בביטוח שעליו חתמנו נכתב הטקסט הנ"ל: § מכוניות החברה מותאמות לנסיעה בדרכים עירוניות בלבד. אין כל ביטוח המכסה נזק בנסיעה בכבישים שאינם סלולים ו\או אינם מותאמים דרך קבע לשימוש רכב פרטי. כל נזק בחלקו התחתון של הרכב יחול על השוכר בלבד. § תשלום על נזק שהוא "טוטלוס" הוא 700 דולר סה"כ. כרגע אנחנו בדין ודברים עם חברת ההשכרה, הם רוצים להתפשר על 17500 ש"ח 1. עפ"י ניסוח הטקסט בחוזה של חברת ההשכרה האם אנחנו חייבים לשלם בגלל שפגענו בחלקו התחתון של הרכב או בגלל שנפלתי בטעות לתעלה זה לא נחשב שפגעתי בכוונה החלקו התחתון של הרכב ואז אני לא צריך לשלם. 2. האם כדאי לנו להתפשר או לא (עלות עורך דין ושמאי בשבילנו היא 8000 שקל) 3. מה להערכתך אנחנו יכולים לטעון? נשמח מאוד אם תוכל לסייע לנו!

    • נזק אשר לא מכוסה ע"י חברת ההשכרה
      עו"ד יקי רנד | 07/03/2011 21:57

      משאלתך ניתן להבין לכאורה, כי הרכב בוטח במועד התאונה בביטוח מקיף או בביטוח פנימי דרך חברת ההשכרה. אם כך הדבר, אינני רואה מדוע עליך לשאת מכיסך בגין נזקי הרכב, שכן מדובר באירוע תאונתי לכל דבר ועניין, ואינני סבור כי בשל ירידה לשולי הדרך, הכיסוי הביטוחי צריך לפקוע. בכל מקרה, יש לעיין בהסכם ההשכרה בעיון על מנת לתת לך תשובה מלאה, אולם דומני, כי יש לחייב אותך אך ורק בדמי השתתפות עצמית.