ביטוח סיעודי

  • ביטוח סיעודי
    דגן | 14/01/2011 07:53

    שלום רב, מזה כחודשיים אני מקבל קצבת סיעוד מביטוח קבוצתי מכבי סיעודי זהב (מטעם כלל בריאת). תקופת הביטוח היא 5 שנים ומסתיימת ביוני 2013. בתקנון הפוליסה כתוב, בין השאר: 1) למכבי שמורה האפשרות להאריך את תקופת הביטוח בעוד 3 שנים נוספות. 2) במקרה של סיום הביטוח המבוטח יהיה זכאי לעבור ברצף זכויות (ללא צורך בחיתום נוסף או בתקופת אכשרה לפוליסה פרטית (באותו היקף כיסוי ) בכלל בריאות. בהנחה שאמשיך להיות במצב סיעודי גם לאחר יוני 2013, מהן ההשלכות על אופציה 1 ואופציה 2? כמו כן, מה ניתן לעשות על מנת שאוכל להמשיך את הרצף הביטוחי ולקבל את קצבת הסיעוד? אודה מראש על תגובתך.

    • ביטוח סיעודי
      עו"ד יקי רנד | 18/01/2011 11:00

      אני סבור כי לאור תנאי הפוליסה אשר צוטטו על ידך, תוכל להמשיך לקבל קצבת סיעוד גם בעוד שלוש שנים כשהפוליסה תגיע לכאורה לקיצה. זאת מאחר ומצבך הרפואי התגבש במהלך תקופת הביטוח, ומאחר וזכאותך צריכה להישמר או במסגרת הפוליסה הנוכחית, או במסגרת פוליסה חדשה אשר תירש את "מצבך הסיעודי" ותיכנס לנעלי המבטחת הנוכחית, לרבות תשלום קצבת סיעוד, ובכך יישמר לך הרצף הביטוחי. במידה ועוד שלוש שנים תהיה התנערות ממך, הרי שמדובר במצב שאיננו תקין מבחינה ביטוחית.