השתתפות עצמית במקרה של תאונת שרשרת

  • עזרה לגבי השתתפות עצמית
    נטע | 02/01/2011 14:12

    שלום רב בתאריך 5.10 נכנסה ברכבי מאחורה נהגת והדפה אותי על הרכב מקדימה. לרכבי נגרם נזק מקדימה ומאחורה אך הנהג מקדימה עצר לרגע והמשיך לנוסע בלי לתת פרטים כי ראה שלרכבו לא קרה כלום ואני הייתי עסוקה בהחלפת פרטים עם הנהגת מקדימה. לאחר דין ודברים עם חברת הביטוח שלי הם החזירו לי את הכסף עבור הנזק הקדמי והאחורי ועבור השתתפות עצמית של הנזק מקדימה ואילו לגבי השתתפות עצמית של הנזק מאחורה הם פנו לחברת הביטוח של הנהגת האשמה ב-16/11 ועד היום לא החזירו לי את הכסף וטוענים אם החברת ביטוח שלה לא תסכים לשלם שאני אתבע אזרחית. האם זה לא מחובתם של החברת ביטוח שלי לדאוג לי להשתתפות העצמית הזו על הנזק מאחורה כיון שנכנסו בי????מה ניתן לעשות כדי לזרז או להפעיל אותם? תודה

    • השתתפות עצמית במקרה של תאונת שרשרת
      עו"ד יקי רנד | 04/01/2011 01:13

      מדובר למעשה בתאונה אחת, ועל כן עליך לשלם השתתפות עצמית אחת, עבור המוקד הקדמי והאחורי כאחד. מאחר ויתכן ונהגת הרכב האחורי מכחישה כי הדפה אותך אל עבר הרכב הקדמי, אלא טוענת כי את פגעת קודם ברכב מקדימה ורק לאחר מכן פגעה בך מאחור, הרי שבמקרה כזה מבטחת הרכב שלה, תתנער מתשלום עבור המוקד הקדמי שלך ותסכים לשאת אך ורק במוקד האחורי. אותך זה לא צריך לענין, מאחר ובמידה ותבעת הפוליסה, את זכאית לקבל ממבטחת הרכב שלך, פיצוי עבור שני המוקדים לאחר ניכוי השתתפות עצמית. את דמי ההשתתפות העצמית אשר נוכו מהפיצוי, תוכלי לתבוע מהנהגת מאחור. אין כל הצדקה לעיכוב בתשלום ע"י המבטחת שלך.