תאונת דרכים ברכב הסעות

  • ילד נפגע בהסעה
    רחלי | 12/12/2010 13:21

    יש לי יד נכה 100%, צמח שאינו מדבר או מתקשר עם הסביבה. הוא הולך לבי"ס שיקומי מיוחד בהסעה. במהלך הנסיעה בהסעה הוא כנראה קיבל מכה ושבר את הרגל. אציין כי הוא אינו מתקשר עם הסביבה אז זה רק ממה שהמלווה סיפרה. הוא גובס ונשאר בבית. האם אני יכולה לתבע את ביטוח ההסעה? איך אני פונה אליהם ומה בדיוק אני תובעת ? אני אם חד הורית שאין ביכוחה לשלם ואני מעוניינת לעשות הכל בעצמי ללא עו"ד. אודה מאוד לכל הנחייה רחלי

    • תאונת דרכים ברכב הסעות
      עו"ד יקי רנד | 13/12/2010 18:51

      רכב ההסעות צריך להיות מבוטח ע"פ חוק, בביטוח חובה. עליך לפנות לחב' ההסעות, ולבקש מהם פרטי הביטוח, קרי מס' הפוליסה, פרטי חב' הביטוח, וכן פרטיו המלאים של הנהג. עם פרטים אלו, עלייך לפנות לחב' הביטוח הרלוונטית, ולדרוש פיצוי עבור בנך. עלייך לפרט את נסיבות התאונה בקצרה, ולהתמקד בנזקים אשר נגרמו בעטיה של התאונה. כמו כן, עלייך לציין כי ברשותך פרטי עדים לתאונה, וזאת למקרה בו התאונה לא דווחה ו/או מוכחשת. אני מניח כי המלווה של בנך יכול להעיד על התרחשות התאונה, ואולי אף מי מבין הנוסעים ברכב ההסעות. באשר לגובה הפיצוי המתאים, הדבר תלוי בהיקף הפגיעה אשר נגרמה לבנך, ומידת החלמתו מהפגיעה. במידה ומדובר בשבר אשר יתאחה בשלמותו ללא מגבלות כלשהן, הרי שלא מדובר בתיק נכות, והפיצוי הוא בעיקר עבור כאב וסבל, הוצאות רפואיות ונסיעות. במידה והפגיעה היא מתמשכת, וקיים סיכון לנכות צמיתה ו/או מגבלה בניידות, אזי, סכום הפיצוי עשוי להאמיר ובמקרה כזה, הייתי ממליץ לך להיעזזר בעו"ד, אשר יעבוד אך ורק על בסיס אחוזים מבלי שתצטרכי לשאת במקדמה כלשהי.