פוליסת אובדן כושר עבודה

  • פוליסת אובדן כושר עבודה
    יריב | 11/12/2010 13:54

    שלום רבלאחר 2 אוטמים בלב יש לי מחלה שנקראת אי ספיקת לב קשה מאוד.יש לי אובדן כושר עבודה אני כבר לא עובד שנה שלמה ומקבל מחברת הביטוח משכורת חודשית .יש לציין שאני גם מוכר ע"י הב"לל כנכה 100 אחוז.שאלתי האים חברת הביטוח יכולה להכריח אותי למצוא עבודה שתתאים לי עקב מצבי הרפואי.?יש לציין שאין לי מקצוע כלשהו ובכל שנות עבודותי עבדתי במיפעל תעשייתי וכמובן שאני יכול לחזור לשם עקב מצבי.בתודה מראש יריב

    • פוליסת אובדן כושר עבודה
      עו"ד יקי רנד | 13/12/2010 19:18

      יש לבחון היטב התנאים והגדרות המצויים בפוליסה, ובייחוד כיצד מוגדר אובדן כושר עבודה, ומהי הגדרת העיסוק אשר נקבעה לך בפוליסה. העובדה שאין לך הכשרה מקצועית כלשהי, עשויה לפעול לטובתך בנסיבות מסוימות, אבל הדבר תלוי בתנאי הפוליסה כאמור. קיימות פוליסות המגדירות אובדן כושר עבודה, ע"פ הקריטריון בדבר "כל עיסוק סביר אחר" בו יכול המבוטח לעסוק חרף מחלתו. דהיינו, במידה ורופא תעסוקתי יקבע כי תוכל לעסוק בעבודה אשר איננה מצריכה כוח פיזי, והיא מתאימה לכישוריך, יתכן ותידרש לעבוד, אולם לשם כך יש לבחון הפוליסה כאמור, וכן להתוודע למצבך הרפואי לאשורו. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בביטוח לשם קבלת ייעוץ.