דחיית תביעה לנכות

  • קרן פנסיה דחתה תביעה לנכות
    אלמוני | 09/12/2010 16:36

    קרן פנסיה דחתה תביעה לנכות בטענה להתיישנות (עבור שלשו שנים), הם שלחו מכתב בו כתבו כי יש אפשרות לערער או בועדת הערעורים לענייני "מבטחים החדשה" או בבית דין לעבודה. מה ההבדל בינהם ואיפה כדאי להגיש את הערעור? האם כדאי להגיש ערעור בשניהם במקביל גם בבית דין לעב' וגם בועדת הערעורים לענייני מבטחים החדשה. אודה לתשובה מהירה, תודה רבה מראש.

    • דחיית תביעה לנכות
      עו"ד גיל קראוס | 09/12/2010 17:58

      ערב טוב, ערעור לוועדת הערעורים הוא ערעור פנימי בתוך קרן מבטחים ולא הליך משפטי חיצוני. אינני יודע האם יש בסיס לעילת ההתיישנות, אך בכל מקרה הגשת ערעור לוועדת הערעורים איננה עוצרת את מירץ ההתיישנות, אך הגשת ערעור לבית הדין עוצר את המירוץ. לפיכך, אם אתה נמצא בקצה תקופת ההתישנות, הייתי מציע לך לפנות באופן מיידי לבית הדין.

      • המון תודה ושאלה נוספת
        אלמוני | 09/12/2010 18:18

        מודה לך על התייחסותך ותשובתך, יש לי "שאלת המשך": האם הערעור יכול להיות ערעור כללי לגבי טענת ההתיישנות שמבטחים טוענה? תוך זה שאציין שאת הנימוקים לערעור אפרט בהמשך, האם זה קביל להגיש ערעור כך? או שאני חייב לפרט את הנימוקים? המון תודה על תשובה מהירה.

        • ערעור על דחיית תביעה
          עו"ד גיל קראוס | 09/12/2010 19:50

          עדיף שכבר בהודעת הערעור תפרט את נימוקיך, לפחות באופן כללי. אני מציע לך להתייעץ עם ערוך דין בתחום זה שכן לנהל הליך שכזה ללא עורך דין זו משימה לא פשוטה.