תמ"א 38 - ערבויות

  • ערבות בנקאית להבטחת התחייבויות הקבלן
    דפנה | 04/07/2013 17:38

    קבלנו טיוטת הסכם, לקראת חתימה עם הקבלן לביצוע תמ"א 38. מדובר שם על הפקדת ערבות בנקאית בידי ב"כ בעלי הזכויות ע"ס מליון ש"ח, ובנוסף ערבות בדק ע"ס 1/4 מליון ש"ח. סכום הערבויות נראה לי נמוך עד גיחוך. אם היסודות לא יחוזקו כראוי והגג יתמוטט לאחר הוספת הקומות החדשות איך יובטח לי שלא אאלץ לעבור לגור ברחוב? אנו רוצים לדרוש ערבות בגובה השווי המורך של הדירה לאחר ביצוע השיפוצים וזאת כדי להבטיח שנוכל לרכוש דירה שוות-ערך במקרה של תרחיש קיצוני. האם זו דרישה ריאלית? מה מקובל? ושאלה נוספת: בבניין הקיים יש 12 דירות, והקבלן מבקש להוסיף עוד 10 . אני מתנגדת לכך. האם למפקח על המקרקעין יש סמכות לאשר תוספת כה גדולה של דירות. (שייבנו על פני 2.5 קומות). כלומר מדובר על למעלה משליש תוספת, הן בשטח, והן במספר הדירות. תודה על הסבלנות, ותודה מראש על תשובתך !

    • תמ"א 38 - ערבויות
      עו"ד אילן הלוי | 04/07/2013 18:28

      דפנה שלום! אני מבין שמדובר על תוספת בניה מעל בנין קיים ולא על הריסה ובניה. בלי להכיר לעומק את הפרויקט נראה לי כי ערבות ביצוע של מליון ש"ח וערבות בדק של רבע מליון הן ערבויות סבירות מאוד. אם יקרה נזק לדירה או אפילו לבית כולו אז לצורך כך מחייבים את היזם לעשות ביטוח לכיסוי הנזקים הללו. אני משוכנע שגם בהסכם שלכם מוסדר ענין הביטוח. התמ"א מאפשרת להוסיף 2.5 קומות. אני מבין שקומה טיפוסית אצלכם כוללת 4 דירות ולכן מדובר על תוספת של 10 דירות. צריך לזכור שהפרויקטים האלו לא רווחיים כמו שנראה לכם ובגלל זה בדיוק נתנו בתיקון האחרון לתמא זכויות לקומה נוספת. יתכן ויש נימוקים אחרים כבדי משקל להתנגד לתוספת 10 דירות אבל נראה לי שנקודת הפתיחה היא הפוכה. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה על התשובה המהירה והממצה  לת
        דפנה | 04/07/2013 21:05