תמ"א 38- גובה ערבויות

  • התייעצות לגבי גובה ערבות וזכות מכירת דירות
    חיים | 24/06/2013 13:51

    שלום, אנו בניין של 4 קומות באזור רמת גן בתהליך של גיבוש חוזה תמ"א 38/1.ראיתי שאתם ממליצים לדרוש ערבות של 5%.א. 900,000 ברמת גן כמה בערך אחוז זה ביחס לעלות הפרויקט?ב. האם 5% כולל גם את אחריות תקופת האחריות? כמה מקובל לתת? ג. האם גובה הערבות רלוונטי כשיש ליווי בנקאי?ד. באיזה שלב כדאי לתת ליזם למכור דירות, ואם בהדרגה אז באיזה נקודות? ואיך זה משפיע על גודל הערבות אם בכלל..תודה רבה,חיים

    • תמ"א 38- גובה ערבויות
      עו"ד אילן הלוי | 25/06/2013 16:22

      חיים שלום! קשה לי לענות בלי להכיר את הפרטים ובמיוחד מה מתוכנן לבנות ועל איזה פרויקט מדובר. אם לא מדובר על הריסה ובניה אז ערבות של 900,000 ש"ח היא יותר מסבירה. אם הריסה ובניה אז צריך ערבות על מלוא שווי הדירות החדשות שלכם. ערבות הביצוע לא כוללת את תקופת האחריות לגביה לוקחים ערבות בדק בסכומים נמוכים יותר. אם יש ליווי בנקאי עדין צריך ערבויות. לגבי קצב המכירות- שוב צריך לדעת על איזה פרויקט מדובר. בעיקרון - אם יש בנק מלווה אפשר להיות יותר גמישים. קצב המכירה הוא סוג של בטחון לכם שגם אם היזם בורח יש עדין מספיק כסף לקבל מהדירות שנמכרו ושלא נמכרו כדי לסיים את הפרויקט. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38