רשלנות רפואית - לא תמיד

  • פסק דין התומך בנוהל שמנוגד לחוק זכויות החולה
    טל | 29/06/2010 14:30

    במעבדת השינה ישנו נוהל עבודה, לפיו אדם קובע תור לבדיקה במעבדת השינה, ישן במעבדה, ומקבל את תוצאות הבדיקה. אחרי חודשיים נקבעת לחולה שיחת סיכום בה מוסבר לו מצבו הרפואי והשלכותיו, קרי, מה עליו לעשות וממה עליו להמנע כדי לחיות. הנוהל מנוגד לחוק זכויות החולה (סעיף 13ג) הקובע כי אינפורציה רפואית יש לספק לחולה מיד. במהלך החודשיים ובטרם שיחת הסיכום החולה נפטר כי נטל תרופה שאסור היה לו ליטול, מבלי שידע שאסור לו. הוא נפטר לפני 9 שנים, טרם עידן האינטרנט בכל בית. בית משפט המחוזי קבע שהרופאים לא התרשלו בטיפול. כיצד אפשר לקבוע שרופאים, שפעלו לפי נוהל המנוגד לחוק, לא התרשלו?מה היו קובעים אם חייל היה פועל לפי נוהל המנוגד לחוק? *למידע נוסף: בדיקה רפואית

    • רשלנות רפואית - לא תמיד
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 29/06/2010 17:56

      המקרה המתואר על ידך אינו ברור דיו, אך התשובה לשאלתך טמונה במספר דברים שעיקריהם אסקור להלן: א. האם אכן היה צריך במקרה הקונקרטי לספק את המידע בזמן אמת ולא כעבור חודשיים ? גם בחוק זכויות החולה יש סייגים. ב. האם אכן הנזק (המוות לצערנו) אירע כתוצאה מהתרשלות בהנחה שהייתה כזו וגם זה לא ברור. ג. מה היה הידע הרפואי המוכר, הידוע והסביר - אקדמית ופרקטית -עובר למקרה בנושא הספציפי המדובר. ומעל לכל זאת, יש לזכור כי גם שופטי מחוזי מכובדים אינם מלאכים ויכולים אף הם לטעות ובשביל זה קבע המחוקק כי ניתן לערער לעליון ככל שמישהו חושב שטעה בהחלטתו ביהמ"ש קמא. יש לזכור כי נזק כשלעצמו אינו מעיד בהכרח על התרשלות וגם אם זו תימצא, הרי שצריך קשר בינה לבין הנזק. יתר על כן, גם נוהל ניתן לפסול וכך גם חיקוק אם אינו עומד באמות מידה סבירות ו/או חוקתיות והיו דברים מעולם. איני מכיר המקרה דנן ואיני אומר שזאת הסיבה להחלטת ביהמ"ש, אך יש לומר זאת גם כן ברקע דבריך.