רשלנות רפואית - צלקות, עגמת נפש ופיצוי

  • ביקשתי להוציא נקודות חן ונשארו לי צלקות
    אמיר כהן | 27/06/2010 16:31

    לכבוד פורום"רשלנות רפואית"שלום רב. לפני כ-7 חודשים בערך ניגשתי לרופא שמתמחה באסתטיקה על מנת שיוריד לי 6 נקודות חן{חלקם סתם נקודות שחורות}. כיום יש לי צלקת קטנה בפנים,וצלקת גדולה יותר בעורף וזה ממש מבאס אותי. ברצוני לדעת האם אני יכול להגיש תביעה משפטית בגין הרשלנות הרפואית ועוגמת הנפש שנגרמה לי? האם אני צריך עו"ד,האם סכום הפיצוי שאקבל{אם אקבל}מתאים לביהמ"ש לתביעות קטנות או לביהמ"ש השלום? האם יש פה קייס בכלל? נ.ב.זה לא שהרופא הוציא לי גידול חלילה ונשאר לי צלקת,באתי במיוחד לנקות את הפנים. בתודה מראש:אמיר כהן

    • רשלנות רפואית - צלקות, עגמת נפש ופיצוי
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 01/07/2010 23:47

      אם אכן נגרמו לך צלקות בטיפול פנים אסטתי שלא היו צריכות להיות כלל והן נגרמו כתוצאה מהתרשלות בטיפול הרפואי, הרי שניתן לתבוע בגינם. זאת ועוד, ככל שהפנים שלך חשובות לך יותר (למשל אם אתה שחקן שניזון מפרסומות), כך "מחיר הפנים" בגין אותן צלקות, הינו גבוה יותר. עוגמת נפש היא בהחלט ראש נזק מוכר אף ברשלנות רפואית, אך הפסיקה לא נותנת בגין כך כסף מהותי וודאי לא כשהמדובר במשהו שאינו דרמטי. אינך חייב עו"ד ותמיד אדם יכול לייצג עצמו. השאלה אם זה חכם שייצג את עצמו ? התשובה פשוטה: כשם שלא כדאי שתבנה רהיטים כשאינך נגר, כך לא כדאי שתייצג את עצמך כשאינך עו"ד. על פניו, מהמתואר על ידך, מסופקני אם יש קייס כלל ואם כן עד כמה הוא שווה מבחינה כספית. יחד עם זאת, על מנת שתכלכל צעדיך בתבונה, מומלץ כי תתייעץ פרטנית עם עו"ד ותראה לו את מלוא המסמכים שבידך ואת הצלקות לשם קבלת החלטה מושכלת בעניין.