איחור באבחון רפואי

  • אבחון מאוחר של שבר בחוליה
    אביבה | 03/05/2010 20:16

    כתוצאה מנפילה קשה ישירות על הגב וכאבים עזים שלא עברו, פניתי כעבור מספר ימים לקופת-חולים (לרופא המשפחה) הסברתי כיצד נפלתי וציינתי שאני חשה כאילו נתפסו לי שרירי הגב בצורה חריפה והוספתי שלא נראה לי ששברתי משהו.. הרופא לא מצא לנכון לשלוח אותי לצילום, ואילו הטיפול הראשוני שקיבלתי היה טיפול תרופתי לשחרור שרירים. ניסיתי להמשיך בפעילות היום-יומית אך לא חשתי שום הקלה אלא ההיפך הכאבים גברו. במהלך השבועיים הבאים (3 שבועות מהנפילה) חזרתי עוד פעמיים לרופא והתלוננתי על המשך כאבים שאינם מרפים ורק מתחזקים.(יש לציין שאינני מרבה לבקר בקופה...) הרופא עדיין לא מצא לנכון לשלוח אותי לצילום והמשיך בטיפול תרופתי לשחרור השרירים. בשלב זה עדיין לא פקפקתי במקצועיות הרופא ולא התעקשתי על צילום. אבל ביוזמתי פניתי לטיפול פזיוטרפי באופן פרטי כדי לנסות להקל במשהו את הכאבים (בהבנתי כי מדובר בכאבים ממקור שרירי בלבד...). לאחר הטיפול שנעשה בזהירות יתרה מצד הפזיוטרפיסט, הנ"ל ידע אותי כי אינו מוכן לטפל בי ללא צילום ובירור הנושא באופן אורטופדי מקצועי. כתוצאה מכך ניגשתי לרופא המשפחה וביקשתי צילום. הרופא נעתר לבקשתי. (3 שבועות לאחר הנפילה) בצילום התגלה שבר דחיסה בחוליה ומכאן והלאה אני מטופלת ע"י אורטופד באופן פרטי (האורטופד מאושר ע"י קופת החולים). שלושת השבועות שבהם המשכתי בשגרת היום (עד כמה שיכולתי) ללא טיפול הולם יתכן וגרמו לי להבנתי: 1. נזק חמור יותר שניתן היה למנוע ע"י טיפול מוקדם (אותרה תזוזה של החוליה באזור השבר ולא ברור אם כך היה בימים הראשונים של השבר- הרי לא נעשה צילום) 2. משך הכאבים והטיפול ייתכן והוארכו כתוצאה מהאיחור הנ"ל. 3. כתוצאה מטיפול שהחל רק כעבור 3 שבועות מנע ממני את האפשרות לקבל טיפול בהליך כירורגי שהיה עשוי לקצר את תהליך השיקום ואולי למנוע נזקים עתידיים. שאלתי היא: האם לאור הסיפור הנ"ל יש מקום לשקול הליך משפטי כנגד הקופה? במידה וכן, מהו הערוץ המקובל לפעולה במקרים כאלו. (כמובן גם בהיבט של פיצוי בדבר השיקום הארוך ואולי נזק גדול יותר שניתן היה למנוע) איך ניתן לדעת לאור המקרה באם קיימת אפשרות לרשלנות רפואית? אני עדין בתהליך הרפוי (מקובעת בחגורה קשיחה וללא יכולת לחזור לעבודה ! כבר חודשיים וחצי לאחר המקרה ) בתודה

    • איחור באבחון רפואי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 05/05/2010 02:26

      השאלות שאת מעלה הן בהחלט השאלות הראויות לבירור לצורך קביעה האם קיימת לך עילת תביעה. אלו הן שאלות רפואיות שיש לבררן מול מומחה עמוד שדרה (אורטופד או נוירוכירורג שמתמחה בעמוד השדרה).ככל שאמנם היתה קיימת לך אופציה כירורגית שהוחמצה או ככל שאבחון מוקדם יותר היה מאפשר טיפול אשר היה לו היה ניתן במועד היה מקטין את נזקייך - אז באמת יש לשקול תביעה. הואיל ואת עדיין בשלבי החלמה זמן קצר לאחר הארועים - עוד אין מקום להתחיל בהליך כזה אך בהחלט הייתי מתחילה לברר עם מומחים האם היו אופציות טיפוליות שהוחמצו.