למה אף אחד לא עונה לי?

  • האם מדובר ברשלנות רפואית?
    מיכל | 17/03/2010 16:13

    מדובר באישה גמלאית בת 67, שנחתכה בגיד אגודלה השמאלי עקב כוס שבורה באפריל 2008. יצוין, כי האישה היא ימנית. בעקבות החתך היא נשלחה לניתוח בהרדמה כללית ושוחררה לביתה. כשבוע בלבד לאחר הניתוח היא נשלחה לניתוח נוסף עקב "כישלון של תפירת הגיד המכופף באגודל שמאל" (כך כתוב במכתב השחרור השני). עד עצם היום הזה היא אינה מסוגלת לכופף לגמרי את אגודלה השמאלי. 1. האם יש פה קייס, בייחוד נוכח ההודאה של בית החולים בכישלון? 2. מי יהיו הנתבעים - צוות הרופאים, בית החולים כולו, חברת הביטוח שלהם או כולם גם יחד? 3. האם תהיה בעיה לקבל חוו"ד רפואית במקרה זה, בו הנתבעים הם רופאים ובית חולים? 4. מה עשוי להיות היקף הפיצויים, אם בכלל? אודה לכם מאד על תשובה מהירה והערות והארות מועילות. תודה, מיכל

    • למה אף אחד לא עונה לי?  לת
      מיכל | 17/03/2010 23:13

    • רשלנות רפואית?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 18/03/2010 08:42

      מהעובדה כי הניתוח לא הצליח לא נובע באופן ישיר כי מישהו התרשל. כדי לענות על השאלה אם היתה כאן רשלנות יש להיוועץ עם כירורג אורטופד אשר יבהיר האם הניתוח בוצע כהלכה והאם הכשלון של הניתוח הוא תוצאה של רשלנות או לא. אם כן - גובה הנזק תלוי בחומרת הפגיעה, בהפסדים ובהוצאות שנגרמו לחולה, האם פגע בהשתכרותה ובתפקודה, האם נזקקה לעזרה וכיוצ"ב.