צו עיקול שנרשם בטאבו על ת.ז. המוריש שרישומו נמחק

  • צו עיקול שנרשם בטאבו על ת.ז. המוריש שרישומו נמחק
    אילן | 10/02/2024 10:21

    שלום רב,

    בטאבו רשומים בעלי הזכויות מכוח ירושה ולפתע נרשם צו עיקול לרשויות המס על ת.ז. המוריש שכבר רישומו נמחק בטאבו.

    האם אפשרי שהטאבו ירשום צו עיקול של רשות המיסים על שם המוריש בזמן שכבר המוריש כבר לא רשום בנסח אלא היורשים.

    והטאבו בפועל רשם העיקול על היורשים שבפועל זה עיקול על המוריש.

    האם זה בסמכות הטאבו לרשום צו על המוריש שאינו רשום כבר כבעל זכויות??

    • צו עיקול שנרשם בטאבו על ת.ז. המוריש שרישומו נמחק
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 18/02/2024 13:19

      שלום אילן,

      אכן, רשם המקרקעין מוסמך לרשום עיקול על נכסי מוריש לאחר רישום הירושה על שם היורש, שכן יורש חייב בחובות המוריש (עד סכום שווי הירושה שקבל).

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com