בניית קיר והפיכת חנייה כפולה למבנה בטון

  • בניית קיר והפיכת חנייה כפולה למבנה בטון
    שגיא | 08/02/2024 20:40

    אני גר בדו משפחתי - ולכל אחד מהבתים יש שתי חניות - השכן לקח את שתי החניות שלו ובשטחו בנה קיר שחוסם את חניותיו - פניתי למוקד העירוני עם תמונה של בניית הקיר .

    הם אמרו לי שיפנו את זה לועדת תכנון ובנייה - מה עליי בנוסף לעשות ? ישנו הסכם שיתוף שמאפשר לו בשטחו לעשות מה שעולה על רוחו ועליי להסכים . האם חריגה זו של בניית מגורים בחנייה מותרת ?

    • בניית קיר והפיכת חנייה כפולה למבנה בטון
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 18/02/2024 13:12

      שלום שגיא,

      אני מציעה שתבדוק בקפידה את הוראות הסכם השיתוף, יתכן שהוראותיו מחייבות אותך להסכים רק לבניה שנעשתה כדין, ולא באופן גורף לכל פניה.

      כדי לדעת אם מדובר בחריגה יש לבחון את התכניות הקיימות במקום, את היתר הבניה והאם התבקש וניתן היתר לבנייה החדשה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com