פירוק שיתוף

  • פירוק שיתוף חניות בדמי מפתח
    אבי | 02/01/2024 17:48

    לפני כשנה ירשתי עם מות הורי 5 חניות בדמי מפתח בשיתוף דודי (אח של אבי ) חלקו של דודי הינו 2/3 וחלקי הינו 1/3 בחניות אלו  . לפני מס חודשים החליט דודי לתבוע אותי בפירוק שיתוף על דרך חלוקה של עיין בעין היות ואין רצונו בי כשותף

    הצגתי בפני דודי שאין ברצוני לריב עמו אך רצונו של פירוק שיתוף של חלוקה של עיין בעין אינה מקובלת עלי וברצוני פירוק שיתוף של "מכירה" כלומר דודי ירכוש את חלקי בחניות במכיר מוסכם על שנינו או תבוצע מכירה של החניות לצד ג וחלוקת הרווח בהתאם ליחס חלוקת הרכוש היות ואין ברצוני להיות בעלים של מושכר בדמי מפתח

    לצערי דודי לא הסכים לדבר עקב אי כסף ברשותו לרכישת חלקי , בדיון אשר נערך בבית המשפט פסק השופט שברצונו לבדוק את נושא חלוקת עיין בעיין על ידי מודד אשר יוסמך על ידי בית המשפט על מנת לראות אופציה זו היות ואין באפשרות דודי לרכוש את חלקי

    שאלתי הינה לאחר קבלת תשובת המודד על אופן חלוקת עין בעין יקבע הדבר שהנני עלול להישאר עם חנות  או יותר בדמי מפתח אך לצערי היות ואין ברצוני להמשיך להחזיק בחניות אלו הנני מעדיף למכור אותם לצד ג האם בית המשפט עלול להכריאך אותי לקבל אופן חלוקה זה

    בתודה אבי

    • פירוק שיתוף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 23/01/2024 13:13

      שלום אבי,

      כעקרון - אם ניתן לבצע חלוקת מקרקעין בעין - זו הדרך המועדפת על פי חוק המקרקעין.

      לאחר פירוק השיתוף תוכל למכור את הנכסים שישארו ברשותך בלי קשר לדודך.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com