סכסוכי שכנים

  • יואב פז
    יואב פז | 02/12/2023 13:23

    שאלה אחת : התקרה בדירה שלי ניזוקה מחדירת מים מהדירה שמעלי ולא תבעתי את הבעלים. הבעלים מכר את הדירה ונעלם.  האם אני יכול לתבוע את הנזק מזה שרכש אותה ממנו.

    שאלה שניה: זה שרכש אותה הצמיד תמיכות ברזל, משולשים גדולים, לתחתית המרפסת שלו, ואלו צמודים לקיר החיצוני של הדירה שלי תחתיו, כדי לתמוך את המרפסת שלו. כמו כן, הצמיד לקיר החיצוני של הבניין מזגן קרוב לכניסה של הדירה שלי, כמו כן, הצמיד צינורות גז לקיר החיצוני של הדירה שלי, כמו כן, העביר  צינורות ביוב מפלסטיק סמוך לקיר החיצוני של הדירה שלי. שאלות:  האם הוא צריך רישיון מהפיקוח על הבניה בעירייה לכל אלו ? האם הוא צריך הסכמה שלי ? האם אני יכול לסלק אותם בעצמי ?

    שאלה שלישית: הקונה הפך את הדירה מעלי לבית ספר לבישול. האם הוא צריך אשור מהפקוח על הבניה בעירייה, ממחלקת רישוי עסקים, ממשרד הבריאות,  וממני ?

    שאלה רביעית: בעל מחסן בקומת קרקע בבית המשותף ( ישן ), שגובהו נמוך מגובה של דירת מגורים סטנדרטית, חילק אותו לשתיים, והפך אותו לשתי דירות להשכרה עי"כ שפתח בקיר המחסן עוד חלון ועוד דלת לחזית הבניין, הוסיף לו אינסטלציות חשמל ומים, הציב דוד שמש על הגג. שאלה: האם הוא צריך אשור מהפקוח על הבניה בעירייה ? האם הוא צריך אשור ממני ? האם אני רשאי לפנות את דוד השמש מהגג ?  האם ניתן לדרוש מחברת החשמל - (שעון נוסף בחדר המדרגות), ומחברת המים, לסלק את השעונים שלהם מהבניין, מה ניתן לדרוש מהפקוח על הבניה בעירייה ?

    • סכסוכי שכנים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 13/12/2023 12:17

      שלום יואב,

      1. אם הרטיבות נמשכת ונוצר נזק נוסף - תוכל לתבוע לגביו את בעל הדירה הנוכחי. אם מדובר בנזק ישן עליך לתבוע את בעל הדירה הקודם.

      2. למעט במקרים בהם נקבע אחרת בתקנון הבית המשותף, קירות חיצוניים מהווים רכוש משותף וכדי לעשות בו שימוש נדרשת הסכמת בעלי הדירות. האמור לא חל על שימוש סביר שאיננו מהווה הפרעה לשכנים ואיננו מונע מהם שימוש דומה. דרך המלך להפסקת השימוש, ככל שאיננו סביר, היא פניה למפקח על רישום המקרקעין. כל נקיטה בסעד עצמי עלולה לחשוף אותך לאחריות נזיקית.

      3. ככל שהדירה מיועדת למגורים בלבד על פי התב"ע - לשם שימוש עסקי נדרש היתר לשימוש חורג או שינוי יעוד.

      4. לביצוע הפעולות המתוארות נדרש היתר בניה ויתכן אף שינוי יעוד. ככל שלא ניתן היתר כזה ניתן לפעול כנגד השכן הן באמצעות תלונה לוועדה המקומית והן בתביעות למפקח על רישום המקרקעין ככל שמדובר בהסגת גבול ברכוש המשותף.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com