ביטול מסגרת אשראי

  • ביטול מסגרת אשראי ללא הודעה ללקוח
    רן | 15/11/2023 17:20

    אני לקוח של בנק לאומי מזה 15 שנים . בעשור האחרון החשבון מתנהל במחלקת עסקים . ב 4 שנים האחרונות לרוב נמצא חשבוני בזכות גדולה בין עשרות למאות אלפיי שקלים . בעבר פתחתי מסגרת לחשבון של כ 30 אלף ש"ח אך בפועל לא היה שימוש במסגרת מכיוון שכל הזמן החשבון נמצא ביתרת זכות גדולה . לפניי מספר חודשים פיצלו את הבנק לשניי מיקומים שונים והעבירו אותי מהמחלקה העיסקית למחלקה רגילה. חשוב לציין כי במחלקה העסקית היה בנקאי שנמצא אתי באופן קבוע בקשר טלפוני ישיר לכל עיניין בחשבון ואם הייתה בעיה במקום היא טופלה . החודש הזה קיבלתי ביטול להוראת חיוב של חברת ERN על סה"כ של 450 מכיוון שאין מסגרת בחשבון. בהגעתי לבנק הבנתי שהורידו לי את המסגרת לגמריי מבלי לעדכן אותי ולכן הוראת הקבע  חזרה . מה הדין לגביי עיניין כזה ,לקוח שהתנהלות שלו מול הבנק תמיד מול בנקאי בקשר ישיר ובגלל שהעבירו אותי סניף ולא חידשו מסגרת אשראי שלא בדעתי הישירה ולא עודכנו טלפונית ולא היה לי מושג בכלל . ועכשיו נוצר "כתם" מיותר . אם איך לבטל את העיניין הזה ומה חובת הבנק

    • ביטול מסגרת אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 18/11/2023 18:55

      שלום רב,

      מסגרת אשראי ניתנת לתקופה קצובה. לכן, דבר ראשון חובה אם מסגרת האשראי בוטלה במהלך התקופה (שאם כן - אזי התנהגות הבנק פסולה), או שפשוט התקופה הסתיימה והמסגרת לא חודשה (שאז יותר קשה לבוא בטענות אל  הבנק).

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il