האם מגיע לי פיצויים לפי דין תורה?

  • האם מגיע לי פיצויים לפי דין תורה?
    ישי | 05/10/2023 12:13

    שלום רב,

    אני בן 36, עברתי התעללות נפשית על ידי בן כיתתי מגיל 14 עד 18 שכלל הלבנות פנים מרובות, בגיל 27 אובחנתי כלוקה בסכיזופרניה ומוכר על ידי הביטוח הלאומי.הרופאה אמרה לי שזה יכל להשפיע אך אני יודע שיש משהו אחר שהשפיע עליי להתפרצות.בגיל 25 הוגשה נגדי תלונת שווא במשטרה שנסגרה מחוסר עניין לציבור על ידי חברה גדולה ומוכרת כדי שהדבר ישמש להם יתרון בסכסוך אזרחי לאחר מכן קבלתי מכתב איום משפטי לא כדין במטרה להקניט אותי שלא כדין עם הוצאת דיבה וחששתי מפגיעה בשמי, הלחץ מהמכתב והתיק הפלילי(עד שנסגר לאחר כמה חודשים) גרם לי ללחץ נפשי רב וגורם לי לאבד את השפיות שלי לא תפקדתי החל מכמה חודשים בזמן שתיק היה ברישום שלי וזה גרם לי ללחץ רב מפגיעה בשמי ועד מחשש מעוד נקיטת הליכים משפטים עם הוצאת דיבה של אותה חברה ואז התפרצה אצלי המחלה.

    לסיכום,ההתעלות שעברתי השפיעה חלקית וגרמה לאפשרות התפרצות המחלה.תלונת השווא והאיום המשפטי הביא לפרוץ המחלה.אפילו עמדתי לדין פלילי על הטרדה ויצאתי לא שפוי זכאי.אושפזתי פעם אחת לחצי שנה.האם אני יש לי קייס משפטי כנגד אותו תלמיד/משרד החינוך/החברה שהגישה תלונה במשטרה שגרמה לי לעוגמת נפש? או שיש כבר התיישנות?