מטרד של עישון מדיירים שכנים

  • שאלה לגבי עישון במרפסת (צמודה עם מרפסת של השכנים)
    דימה | 02/10/2023 13:00

    שלום,

    קנינו דירה חדשה מקבלן - 4 חדרים עם מרפסת.המרפסת בנויה ככה שלנו ולשכנים יש גג משותף והקיר המפריד בינינו לא מגיע עד הגג (גובה הקיר הוא כ-190 ס"מ). מכוון שכך, ובגלל כווני הרוחות, בכל פעם שהשכנים שלנו מעשנים במרפסת (כל כמה שעות) הריח החזק נכנס אלינו לדירה וחונק אותנו (כולל 2 ילדים קטנים בגיל 10 חודשים).פנינו לדיירים (ששוכרים את הדירה) כדי למצוא פיתרון משותף לבעיה אבל הם לא רוצים לשתף פעולה וטוענים שזכותם לעשן מתי שהם רוצים (ולא להתקין מאוורר או אמצעים אחרים שיכולים להפחית את הסירחון של עשן סיגריות אצלינו).רציתי לשאול אם יש לנו סיכוי להשיג משהו בערכאות משפטיות (כמו להכריח אותם למקוט באמצעים לפיזור עשן או משהו אחר)?

    תודה מראש,דימה

    • מטרד של עישון מדיירים שכנים
      עו"ד גיל קראוס | 15/10/2023 16:14

      שלום רב,

      ראשית, אין חקיקה ספציפית בנוגע לעישון במרפסות בבניין משותף ומה מותר ומה אסור, ולכן בכל מקרה בית המשפט עושה איזון מסוים בין זכותו של אדם לעשות שימוש סביר בדירה שלו ובין המטרד שהוא גורם לשכנים.

      לכן מדובר בתביעות קשות, מעבר לכך שצריך להוכיח את מטרדי הריח.

      צריך לבחון את הדברים לעומק, אבל על פניו מדובר כאמור בתביעות מאוד בעייתיות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il