זמני שהות שונים בפועל ממה שהסכמנו בהסכם הגירושין

  • זמני שהות
    מוטי | 01/10/2023 23:47

    שלום לכולם, חתמנו הסכם גירושין לפני שלושה חודשים, זמני שהות 7 על 7 ללא מזונות. גם ביקשנו שהלילות יהיו בהתחלה באמצע שבוע אצל האם ובתחילת אוקטובר נעבוד לפי ההסכם, אלא שהאם רוצה שהילדים ישנו אצלה בלילות והילדים גם רוצים. חוץ מזה אני כמובן רואה אותם בימים שלי, רק שהם לא ישנים אצלי לילות. לי אין בעיה עם העניין והאם לא רוצה מזונות בשל הלילות, מה אנחנו אמורים לעשות? האם זה מבטל את ההסכם הקודם לגמרי? תודה.

    • זמני שהות שונים בפועל ממה שהסכמנו בהסכם הגירושין
      עו"ד אורית אוחנה | 06/10/2023 12:44

      שלום מוטי,

      לא הבנתי משאלתך מה כן נקבע בהסכם... אבל כל עוד אתם מסכימים אחרת ומסתדרים, זה בסדר, רק קח בחשבון שבעתיד זה יכול להתעורר והאישה תוכל לטעון כי לא קיימת את הסדרי השהות אשר כתובים בהסכם. אני ממליצה כי תהיה לך ראייה בכתב כי זה מה שהוסכם עליכם, על אף מה שכתוב בהסכם הגירושין וכך אם בעתיד, האישה תטען אחרת - תוכל להוכיח כי הוסכם עליכם אחרת.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • זמני שהות ומזונות
        מוטי | 06/10/2023 13:18

        ההסכם אומר שזמני השהות הם שבע על שבע, משמע שלישי רביעי אצלי, שני וחמישי אצלה, ראשון לסירוגין וסופש לסירוגין. בהסכם שלנו רשום בבירור לפחות שני סעיפים שבגלל מצב הילדים - ילד אוטיסט, ילדה חולת לב, פעוט... אנחנו מחויבים לגמישות ואם אחד הילדים ישהה יותר או פחות אצל ההורה, לא ישתנו המזונות ולא נוכל לבוא בתביעות מכל סוג שהוא. אם אין הסכמה, כמובן מתנהגים לפי ההסכם. בכוונה רשמנו זאת כך כי אנחנו לא יכולים לנהל אותם כשהם עוברים לישון מבית לבית.

        מבחינת רישום בכתב, היא רשמה את זה באופן ברור בוואצאפים רבים, שהילדים נמצאים אצלה בלילות ושהיא לא תדרוש כלום בעקבות כך, זה מה שהיא רצתה מהתחלה, אני לא הייתי מוכן ולכן נכתב בהסכם מה שנכתב עם הגמישות המירבית. אנחנו ביחסים טובים מאוד אבל בעתיד לך תדע מה יקרה.