תביעת לשון הרע בגין דברים שנאמרו בבית הדין

  • מה ניתן לעשות במקרה הבא
    לילך | 25/09/2023 15:25

    אחותי הגישה לרבני בקשה לצמצם זמני שהות של גרושה עם הילדים.

    נימוקייה נימוקי אמת אין הגזמות.

    בתגובה שהגיש הגרוש עי עורכת דינו , הגרוש שיקר שבזמני המשמורת של גרושתו עם הילדים אני מטפלת בילדים ולא גרושתוהאמא. כשהגרוש אף פירט את מצבי הרפואי הנפשי (מחלה קשה) מה אובחנתי  תסמיני מחלה אצלי שהוא יודע עליהם  וכולי.

    ואף שיקר כדי להשחיר כביכול מס פעמים אף תקפתי את אמא שלנו מה שלא היה ולא נברא.

    מה ניתן לעשות בנדון?

    האם מותר לעוד הגרוש לפרט מצב רפואי שלי למרות ש אני לא גרה עם אחותי וילדיה. האם מותר לעוד הגרוש ולגרוש לשקר על תקיפות שלא היו ולא נבראו,

    אני חשה פגיעה קשה בפרטיות שלי, ולשון הרע כנגדי (ואני לא צד להליך לא אני מתגרשת ) נאמר לי שיש לגרוש הגנה כי הנל נטען בתוך הליך , אז שואלת מה בכל זאת ניתן לעשות האם ניתן להתלונן על כך לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין?  או שיש לכם רעיון אחר?

    תודה רבה

    • תביעת לשון הרע בגין דברים שנאמרו בבית הדין
      עו"ד אורית אוחנה | 06/10/2023 12:13

      לילך שלום,

      כמדומני כבר פנית לפורום עם השאלה, אך אם אני טועה, אענה לך כי בתוך הליך משפטי יש אכן הגנה מפני תביעת לשון הרע. אחותך היא צד בעניין המשפטי ועל כן עליה להוכיח את טענותיה, כאשר מנגד היא תצטרך להכחיש את טענות הגרוש ולהוכיח כי משקר לכאורה, על פי טענותייך.

      אני מציעה לכן לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד לדיני משפחה

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com